Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 2 juli 2010

Hippisch Café over Olympisch Plan 2028

De gemeente De Wolden organiseert samen met CH De Wolden een Hippisch Café met als onderwerp 'Olympisch plan 2028'. Wie belangstelling heeft, is van harte welkom. Het Hippisch Café vindt plaats op donderdag 22 juli 2010 van 15.00-17.00 uur op het terrein van Internationale Concours Hippique De Wolden in Veeningen, Veeningen 1, 7924 PG Veeningen.

De gemeente De Wolden profileert zich als paardengemeente. De paardensector is vanouds sterk vertegenwoordigd in de gemeente. Paarden vormen een belangrijke bron van ontspanning, voor zowel eigen inwoners (sport en hobby) als voor toeristen. Daarbij is de paardensector een belangrijke economische motor voor de gemeente. Ook vindt de gemeente sport en sportbeoefening belangrijk voor de leefbaarheid in de kernen.

Burgemeester Peter Snijders geeft aan dat het Olympisch Plan 2028 een mooi plan is: "Hoewel het jaar 2028 nog ver weg is, is het goed - gezien de ambities - hierover met vakmensen en andere geïnteresseerden te brainstormen. Daarnaast wil ik benadrukken dat de Olympische plannen een goed initiatief zijn, maar dat wij als gemeente de sport in de volle breedte stimuleren. Een bijzondere gedachte is dat huidige jeugdleden van bijvoorbeeld ponyclubs, de olympische springruiters van de toekomst kunnen zijn."

Er is een interessant programma samengesteld met volop ruimte voor discussie met de sprekers. Daarna is er gelegenheid om informeel door te praten en iets te drinken. Ook kunnen de gasten genieten van verschillende springrubrieken genieten.

Sprekers . Hans Derks, landelijk projectleider Olympisch Plan 2028 en projectleider Drents Olympisch Plan 2028 . Burgemeester Peter Snijders van De Wolden . Een afgevaardigde Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) . Jeroen Dubbeldam, individueel Olympisch kampioen Springen van Sydney 2000

Aanmelden Wie zich wil aanmelden, kan dat doen via email aan mevrouw Anette Jauch ajauch@jeraconsulting.nl of via T. 06-53835237. Aan deelname aan het Hippisch Café en toegang tot CH De Wolden zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie over het programma kunt u terecht op www.chdewolden.nl.
Noot voor redacties