Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Boerenfietstocht op 22 juli, 5 en 19 augustus in de omgeving van Rolde

U bent op vakantie in Rolde en omgeving, of zomaar een dagje erop uit. Op de fiets rijdt u een prachtige route door een landelijk gebied. Onderweg ziet u onder andere de koeien op het land staan en er groeien allerlei verschillende gewassen. Een vertrouwd beeld wat we ook graag zo willen houden. Tijdens deze fietstocht wordt u onderweg door middel van informatieborden bij de gewassen op de hoogte gebracht wat er op dat moment groeit.

Op donderdag 22 juli, 5 en 19 augustus 2010 kan de Boerenfietstocht gefietst worden. Tijdens deze mooie toeristische fietsroute komt u langs 8 verschillende agrarische bedrijven, die als nevenactiviteit een winkel aan huis hebben met veelal streekeigen producten.Tevens komt u bij de uitkijktoren van staatsbosbeheer. Deze bedrijven heten u van hartelijk welkom en vertellen u graag over hun bedrijf en hun werkzaamheden. Bij enkele bedrijven worden speciaal voor deze open dag extra activiteiten georganiseerd.

Bij alle bedrijven kan er gestart worden.
Deze boerenfietstocht wordt georganiseerd door LTO noord afdeling Rolde/ Assen .
De fietsroute is verkrijgbaar bij alle deelnemende bedrijven en het Toeristisch Info Punt Onder de Molen, Grote Brink 22a in Rolde 0592-241502. De routefolder kost 1.50. De fietstocht is ongeveer 30 km lang en de bedrijven zijn van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

In de routebeschrijving staan vragen, de ingeleverde formulieren met de goede antwoorden geven kans op één van de streekeigen prijzen o.a. een mand met streekeigen producten.

Meer informatie is te vinden op: www.boerenfietstocht.eu