Gemeente Delfzijl


21 juli 2010

`LAPTOPS VOOR FORMULIERENBRIGADE, DAGJE UIT VOOR MINIMA'

De Stichting Welzijn & Dienstverlening (SW&D) ontvangt donderdag 22 juli uit handen van Fester Oosterhuis, voorzitter van de Stichting Parkdiensten Eemsdelta, een cheque van 10.000 euro voor minima en de formulierenbrigade. De in oprichting zijnde formulierenbrigade ­ vrijwilligers die mensen helpen met het invullen van formulieren voor huur- of zorgtoeslag en kwijtscheldingsverzoeken ­ ontvangt 3500 euro voor de aanschaf van nieuwe laptops. Met de overige 6500 euro biedt de SW&D een `dagje uit' aan minima uit de gemeente Delfzijl die in het register van de Volkskredietbank staan.

Stichting Parkdiensten Eemsdelta
De stichting is in 2008 opgericht op initiatief van AkzoNobel. Als geheel zelfstandige stichting zet zij zich in om kwetsbare groepen nieuw perspectief te bieden. Met name voor de mensen die door bedrijfssluitingen, reorganisaties en/of medische beperkingen weinig of geen kans hebben op een nieuwe baan. De ongeveer 25 mensen die voor de Stichting Parkdiensten Eemsdelta werken, vervullen onder andere functies als hovenier, schilder, onderhoudsmonteur ,chauffeur of verlader. Veelal op het Chemiepark Delfzijl en in de Eemshaven.

Vanuit deze gedachte van de stichting is ook het initiatief genomen om 10.000 euro ten goede te laten komen aan de minima in de gemeente Delfzijl via de SW&D. De inzet van de cheque is bedacht door Pim Loeff (directeur van SW&D), wethouder Meindert Joostens ­ vanuit zijn portefeuille Sociale Zaken en nauwe verbondenheid met het armoedebeleid ­ Jan Wierenga (manager Stichting Parkdiensten Eemsdelta) en Fester Oosterhuis.


Noot voor redacties


Gemeente Delfzijl