Ingezonden persbericht



Sanoma Digital lanceert iPad app voor NU.nl

Kracht van NU.nl en de iPad komen samen

Amsterdam, 22 juli 2010 - De NU.nl iPad app is vanaf vandaag live en gratis in de appstore te downloaden. Met deze app is het laatste nieuws bekijken nog leuker. De applicatie benut optimaal de functionaliteit van het multitouch scherm van de iPad waarin intuïtief navigeren en het gebruik van beeld een grote rol vervullen.

Met het herkenbare format en de overzichtelijkheid van NU.nl biedt de iPad versie van NU.nl een nog rijkere nieuwservaring. De gebruiker navigeert met een vloeiende handbeweging door het nieuws heen en krijgt op de voorpagina in één oogopslag een compleet beeld van het nieuws.

Een belangrijk deel van het nieuws is te zien via video. Het NU24-journaal geeft per nieuwscategorie in een video van één minuut een update van het laatste nieuws. Nieuwsfoto's worden getoond in een slideshow, waar gemakkelijk doorheen kan worden gebladerd. Foto's en video's zijn in hoge kwaliteit en beeldvullend te bekijken, waarbij het scherm zowel staand als liggend kan worden gebruikt.

Verder kunnen gebruikers artikelen met vrienden delen via Twitter of via NUjij becommentariëren. Via de NUlive-button kunnen gebruikers bovendien altijd in de gaten houden wat er op dit moment veel besproken wordt op Twitter. Uiteraard komen de vertrouwde NU-rubrieken met onder andere Weer, Verkeer, Beurskoersen en Achterklap ook terug in de NU-iPad app.

Nieuwe mogelijkheden voor adverteerders
Joris van Heukelom, Director Digital Publishing Sanoma Digital: "We geloven sterk in de komst van multitouch devices. Het gaat om internet, maar de gebruikservaring zorgt wel voor consumptie van andere soorten content dan bij een pc. Kortom, een rijkere gebruikservaring. De NU app is de eerste in een reeks iPad lanceringen van Sanoma Digital en Sanoma Uitgevers. In samenwerking met Toyota, Achmea en Vodafone zijn innovatieve advertentievormen ontwikkeld die gebruik maken van de specifieke mogelijkheden van de iPad. Een voorbode van vele boeiende nieuwe advertentieformaten richting segmenten die nu nog vaak televisie als medium inzetten."

Laurens Verhagen, hoofdredacteur NU.nl: "Met deze app laten we naar mijn idee de kracht van NU nog beter tot zijn recht komen. De rubrieken passen goed bij de diverse gebruiksmomenten van de app. 's Ochtends bij het ontbijt even het nieuws, weer en verkeer checken en 's avonds op de bank de tv-gids doorkijken en nieuws met vrienden delen. Daarnaast is er op de iPad veel meer ruimte voor beeld. Hier pakken we dan ook mee uit."

Over Sanoma Digital
Sanoma Digital is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 180 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, Vrouwonline.nl, Viva.nl, Autoweek.nl, SchoolBANK.nl, Autotrader.nl, Jongegezinnen.nl en web-log.nl bereikt Sanoma Digital ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Sanoma Digital exploiteert tevens TVGids.nl. Het hele Sanoma Digital netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Sinds 2006 is Sanoma Digital ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van Sanoma Digital bestaat inmiddels uit 15 websites of apps, waaronder Startpagina.mobi, Mobiel.NU.nl, m.Autoweek.nl, m.Viva.nl, Mobiel.Kieskeurig.nl en HIER.nl.

Sanoma Digital is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (met bijbehorende extensies en evenementen) en alle digitale media is Sanoma Uitgevers in bereik het grootste mediabedrijf in Nederland.

Meer informatie over Sanoma Digital: www.sanomadigital.nl

Volg ons op Twitter: Twitter.com/sanomadigitalNL



Ingezonden persbericht