Ingezonden persbericht


Amsterdam, 22 juli 2010

De zoete smaak van groen
Vroegop-Windig start verkoop nieuw soort paprika

Deze week is Vroegop-Windig als eerste groothandel gestart met de verkoop van de bijzondere Sweetgreen paprika naar groentespeciaalzaken en horeca-ondernemers. Een knapperige, groene paprika die rijp is, barst van de smaak en bruist van de vitamine C. En die ook nog een verbeterde houdbaarheid en diverse verwerkingsmogelijkheden heeft!

Na een ontwikkelingstraject van 11 jaar, heeft zaadveredelingsbedrijf Enza Zaden de Sweetgreen op de markt gebracht. Zij wilden op natuurlijke wijze een groen paprikaras ontwikkelen met een betere smaak en een hoger vitamine C-gehalte dan de gangbare, minder populaire, groene paprika. De Sweetgreen bevat meer natuurlijke suikers, waardoor de smaak verrassend rijper en rijker is en de paprika kleurt bovendien niet door.

Vroegop-Windig is constant op zoek naar vernieuwende producten die een duidelijke meerwaarde hebben voor haar klanten. De Sweetgreen ontving in 2009 de Fruit Logistica Innovation Award en toont daarnaast aan uitgebreide verwerkingsmogelijkheden te hebben. Door de unieke eigenschappen is hij zowel koud als warm te gebruiken en uitermate geschikt als ingrediënt voor de soep, saus, snack en zelfs jam.

Vroegop-Windig is groothandel en importeur in AGF en daarnaast ook logistiek dienstverlener in vers. Het bedrijf faciliteert foodservice- en retail bedrijven om verse en gezonde voeding te verstrekken aan hun klanten, met respect voor mens, maatschappij en milieu.

Voor meer informatie over Vroegop-Windig www.vroegop.nl , Sweetgreen www.sweetgreen.nl .

Noot voor redacties

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht