Gemeente Rotterdam

2010 | 26

Collegevergadering van

20 juli 2010

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40, Rotterdam

Postadres: Postbus 70012
3000 KP Rotterdam

Collegewoordvoerder: Mark de Boer

Telefoon: 010-267 2183

Burgemeester

1

20-07

Het College heeft kennisgenomen van het verslag van het werkbezoek van de burgemeester van 7 tot en met 9 juni aan Berlijn.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

20-07

Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld het bestemmingsplan "3e Partiële herziening Nesselande" vast te stellen. Het ontwerp heeft van 11 december 2009 tot en met 21 januari 2010 ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn er zienswijzen ingekomen. Op basis van deze zienswijzen heeft het college voorgesteld de toelichting aan te passen en de herziening gewijzigd vast te stellen.

2

20-07

Het college heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan "Terbregsehof" ter inzage te leggen. Het gebied Terbregsehof ligt in het noordoosten van Rotterdam. Het doel van dit bestemmingsplan kent verschillende kanten, het actualiseren van de nu geldende bestemmingsplanregelingen, het vervangen van de verschillende nu geldende bestemmingsplannen door één overzichtelijk bestemmingsplan, het verbeteren van het handhavingregime en het omzetten van de planologische visie op het gebied Terbregsehof naar beleid.

Wethouder Onderwijs, Jeugd en Gezin

1

06-07

Het college stelt de gemeenteraad voor de motie Extra contactmoment Jeugdgezondheidszorg 16-jarigen van mevrouw Strörmann (2009-3415)

als afgedaan te beschouwen. In dit voorstel zijn de kosten van een dergelijk contactmoment in beeld gebracht. Een extra contactmoment heeft alleen zin als dit kan worden ingebed in een goede zorgstructuur in het MBO. In het kader van het "Rotterdams Offensief" werken de diensten JOS en GGD samen met het onderwijsveld aan het opbouwen van een goede zorgstructuur in het MBO. In het verlengde daarvan werkt de GGD aan een nieuwe visie op de rol van de verschillende zorgpartijen in het MBO, waaronder de Jeugdgezondheidszorg. De afweging van nut en noodzaak van een extra contactmoment wordt daarin meegenomen.

Wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte

1

20-07

Het college van B&W heeft het " Ontwerp Uitvoeringsprogramma Bodemsanering Rotterdam programmajaar 2010, investeringsperiode 2010 - 2015" vastgesteld. In het uitvoeringsprogramma wordt inzicht gegeven in de planning en voortgang van onderzoeken en saneringen. Met het Rijk zijn hierover in het MeerjarenOntwikkelings­Programma afspraken op hoofdlijnen gemaakt. Indien hiervoor Rijksmiddelen worden ingezet, wordt aangegeven om welke locaties het gaat. In het programma wordt ook ingegaan op recente wijzigingen op wettelijk en beleidsmatig vlak en de consequenties die dat voor Rotterdam kan hebben. Tot slot is in het programma een overzicht gegeven van de geleverde prestaties in de periode 2005 - 2010. Hieruit blijkt dat Rotterdam de haar opgelegde prestaties ruimschoots heeft gehaald. Het Ontwerp Programma wordt ter visie gelegd. Belanghebbenden kunnen dan hun zienswijze op het programma kenbaar maken.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

het raadslid ir. W.J. Tempel (CDA) over een haatsite wethouder Schrijer vastgesteld.