NOVA

22-07-2010

'Stap terug, maar niet terug naar af'
De nieuwe informateur Ruud Lubbers gaat met alle fractievoorzitters praten over de mogelijkheden voor een nieuw kabinet. 'Even een stap terug', maar niet 'terug naar af', aldus Lubbers. Hij wil met een schone lei de gesprekken aangaan.

Vanavond in NOVA de rol van informateur Ruud Lubbers. Is hij de Ă©minence grise die een nieuw kabinet kan vormen, of is hij juist ongeschikt vanwege zijn antipathie tegen Geert Wilders? En: heeft koningin Beatrix iets goed te maken ten opzichte van de kiezer?

Verder de laatste stand van de kabinetsformatie van politiek verslaggever Ferry Mingelen.

In de studio een gesprek met Peter Rehwinkel, staatsrechtgeleerde, en Bart Jan Spruyt, publicist, columnist, en mede-oprichter van de conservatieve Edmund Burke Stichting, over de verhouding tussen de majesteit en de informateur en over het hele informatieproces tot nu toe.

Peter Mandelson: The Third Man
Hij stond samen met Tony Blair en Gordon Brown aan de basis van New Labour. Peter Mandelson, bijgenaamd the Prince of Darkness, schreef zijn memoires over zijn leven in de Britse politiek. De oud-minister, spindoctor en eurocommissaris Mandelson spaart in zijn boek The Third Man niemand. Hij laat geen spaan heel van zijn politieke 'vrienden' Blair en Brown.

Nieuw op NOVAtv
Bekijk hier de aankondiging van NOVA vanavond op video door presentator Twan Huys.

Presentatie: Twan Huys en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)