Ingezonden persbericht



Nieuw kinderboek met verhalen over kinderen in oorlogsgebieden

AMSTERDAM - 21 juli 2010- In september 2010 komt het kinderboek Waar ik woon, is het oorlog. Verhalen over kinderen in oorlogsgebieden uit. De zes verhalen in dit boek zijn gebaseerd op verhalen van echte kinderen uit de projecten van War Child. Uitgeverij Kluitman heeft het boek gesponsord gemaakt voor War Child. Ook de netto opbrengst gaat naar War Child. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar en is geschreven door Evelien Pullens. Vanaf 15 september is het voor E 14,95 te koop in de winkel.

Hoe is het om als kind te wonen in een oorlogsgebied? In het boek Waar ik woon, is het oorlog lees je over de ervaringen van zes kinderen uit oorlogsgebieden: Aimé, Flora, Razan, Milijan, Bashir en Eunice. Schrijfster Evelien Pullens liet zich inspireren door de ervaringen van échte kinderen uit zes verschillende landen. Voor hen allemaal spelen de activiteiten van War Child een belangrijke rol. War Child zet zich over de hele wereld in voor kinderen die zijn getroffen door oorlog. Met creatieve methoden, onderwijs en sport helpen ze de kinderen om hun ervaringen te verwerken, zodat ze iets kunnen maken van hun leven. Lees hun verhalen en zie hoe War Child het verschil maakt, door de oorlog uit een kind te halen.

Marco Borsato, ambassadeur van War Child:
"Ik heb met eigen ogen kunnen zien wat oorlog met kinderen doet. Ook deze verhalen laten dat zien en raken me opnieuw. Ik ben niet alleen geraakt door de enorme impact die oorlog op kinderen heeft maar ben vooral onder de indruk van hun kracht, hoop, veerkracht en creativiteit om er- met een beetje hulp- in deze situatie het beste van te maken. Een prachtig boek.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie (