Gemeente Delfzijl

College van burgemeester en wethouders

Besluitenlijst 20 juli 2010

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Evaluatie oefening "Alert" EG 1. Kennisnemen van het evaluatierapport "Alert". 2. De directie en het MT door de portefeuillehouder op de hoogte stellen van de resultaten van de opkomstoefening en van de consequenties die daar uit voort kunnen vloeien.
3. De betrokken medewerkers via hun leidinggevende schriftelijk op de hoogte stellen van de resultaten van de oefening en de consequenties die daar uit voort kunnen vloeien.
4. In het oefenplan van de rampenbestrijding en crisisbeheersingsorganisatie DEAL aandacht vragen voor het kweken van het gevoel van `sence of urgency'. Daarnaast moet aandacht besteed worden aan de uitwijklokatie voor de gemeente. 5. De gemeentelijke rampenbestrijdingsorganisatie voorlichten over de uitwijklocatie en wanneer daarvan gebruik gemaakt moet worden. 2 Verzoek tot vaststelling `evalueren in Groningen', een regionale EG multidisciplinaire evaluatiesystematiek voor GRIP (waardige) incidenten. 1. Het plan `evalueren in Groningen' vast te stellen en 2. Bericht van de vaststelling te sturen aan de Regionale Brandweer Groningen.
3 Protocol asbest bij branden. EG 1. Akkoord gaan met het protocol asbest bij branden; 2. Tenminste vier VTH-DEAL medewerkers mandateren om, indien nodig, uitvoering te geven aan hetgeen gesteld wordt in dit protocol; 3. Vooraf geen krediet beschikbaar te stellen ten behoeve van de uitvoering van het protocol, maar eventueel op de gemeente te verhalen kosten (indien relevant) bij bestuursrapportage melden aan de raad;
4. De te mandateren medewerkers, indien nodig, deel laten nemen aan een cursus betreffende toezicht op asbest. 4 Voorontwerp bestemmingsplan Krewerd MK Het voorontwerp bestemmingsplan Krewerd in procedure brengen en ter informatie zenden aan de gemeenteraad.
5 Vrijstelling vleeskuikenbedrijf Hoofdweg 157-161 te Wagenborgen MK 1. De ingebrachte zienswijze ongegrond verklaren. 2. De gevraagde vrijstelling artikel 19.2 WRO verlenen ten behoeve van de nieuwbouw van een pluimveestal en de uitbreiding van twee bestaande stallen.






---- --