Productschap Diervoeder

Nieuws update van het Productschap Diervoeder, 22 juli 2010
PDV Update

Werkvloer is voer voor de werkvloer: al 25 nummers lang

In december 2003 verscheen de eerste uitgave van de Werkvloer. Een specifiek blad om werknemers in de diervoedersector te informeren over wat er speelt in hun sector. In juli 2010 verscheen de 25e editie van dit tijdschrift.

De redactie stond er bij stil door weer een special toe te voegen; nu één waarbinnen vrouwen in de diervoedersector een bijzondere rol spelen. In de special horende bij de 20e editie showden mannen hun bedrijfskleding. Deze special werd zo goed ontvangen in de sector dat nu weer vier pagina's extra zijn toegevoegd.

Vrouwen in een mannencultuur. Bij de diervoedersector lijkt dat aardig op te gaan. Het aantal vrouwen in de diervoedersector is de afgelopen 14 jaar vrij constant gebleven. Bedroeg het in 1996 zo'n 14 procent, in 2009 was dat 15 procent. Zeventien van deze vrouwen vertellen openhartig wat hen aantrekt in hun sector. Ook vanaf de cover van dit nummer straalt het enthousiasme van deze vrouwen.

We vieren hiermee de 24 edities die er zijn geweest, maar ook alle edities die nog gaan komen. De Werkvloer heeft niet alleen een historie, maar ook vandaag nog een groeiend aantal lezers, en een fantastische toekomst', zeggen de redactieleden van de Werkvloer.

Speciaal voor alle werknemers in de diervoedersector wordt de Werkvloer gemaakt. Het doel van het blad is nog altijd om alle werknemers in de diervoedersector te informeren over de ontwikkelingen binnen hun sector. Steeds meer werkgevers weten het blad te vinden en delen het in grote getale uit binnen hun bedrijven. De redactie bestaat uit leden van het Productschap Diervoeder en de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen.

Het nieuwe nummer van Werkvloer is op de volgende pagina te downloaden als pdf-bestand: Werknemerkrant Werkvloer.