Politie Zeeland


---

1364-2010 Weer overval opgelost
Met de aanhouding van een 20-jarige inwoner van Vlissingen heeft de Zeeuwse politie een gewelddadige beroving opgelost op een 47-jarige man, eveneens afkomstig uit Vlissingen.

In mei van dit jaar was de 47-jarige Vlissinger in Oost-Souburg. De man had die dag zijn zojuist gestorte vakantiegeld opgenomen. Met dit geld in zijn portemonnee werden door hem enkele horecagelegenheden bezocht. Dit was niet geheel onopgemerkt gebleven bij de 20-jarige verdachte. Later op die avond werd het slachtoffer namelijk door de verdachte buiten bewustzijn geslagen waarna hij van zijn portemonnee werd beroofd.

Het slachtoffer werd kort na deze gewelddadige overval in ontredderde toestand door omstanders aangetroffen en naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd hij aan zijn verwondingen behandeld. De man kon na behandeling wel weer naar huis.

De verdachte van deze beroving zit nog vast.

1365-2010 BMW gestolen, Domburg
In de nacht van woensdag op donderdag werd vanaf een parkeerplaats aan de Schelpweg in Domburg een personenauto gestolen.

De auto betrof een grijze BMW 525, stationmodel, voorzien van het kenteken 42-XT-HR. In de auto lagen ook nog wat persoonlijke spullen van de aangever/eigenaar. (o.a. autopapieren.)

1366-2010 Motor in beslag genomen en rijbewijs kwijt, Nieuwdorp
Donderdagochtend rond 10.30 uur is door agenten van de Zeeuwse politie een 33-jarige motorrijder uit het Belgische Gent aangehouden.

De agenten zagen de man rijden en besloten hem te volgen, omdat hij nogal gevaarlijke manoeuvres uithaalde. Op de A58 begon de man zijn snelheid ford te verhogen. Er werden snelheden van rond de 200 km/u gehaald.

Opeens nam de motorrijder onverwacht de afslag Heinkenszand en reed richting de Westerscheldetunnel. Op weg hier naartoe bereikte de motor weer enorm hoge snelheden. Ondertussen hadden de agenten de motorrijder al diverse stoptekens gegeven. Deze werden compleet genegeerd door de motorrijder.

Toen hij op de N254 een vrachtauto rechts inhaalde en over een verdrijvingsvlak reed, vonden de agenten het welletjes. Zij hebben de man t.h.v. Nieuwdorp tot stoppen gedwongen en hem met bovenstaande feiten geconfronteerd.

Vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag en hoge snelheid is de motor van de Gentenaar in beslag genomen, ook werd zijn rijbewijs ingevorderd door de twee Zeeuwse agenten. De man heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd. De Belg vond zelf dat hij geen gevaarlijke toeren had uitgehaald en dat hij altijd goed uitkeek... Toch had hij de stoptekens van de agenten even gemist.