Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente 22 juli 2010

Politie zoekt belangrijke getuige Vriezenveen
De politie van Twenterand heeft 22 juli, drie mannen aangehouden op verdenking van meerdere winkeldiefstallen. Om de bewijslast rond te krijgen is zij op zoek naar een belangrijke getuige van één van de winkeldiefstallen.

Donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur meldt een medewerkster van een winkel aan het Westeinde dat even daarvoor een man in een auto is gestapt die mogelijk een diefstal heeft gepleegd. Zij vertelde dat zij in de zaak door een klant werd geattendeerd op de man omdat de klant had gezien dat hij in de drogisterij, eveneens gevestigd aan het Westeinde, goederen had meegenomen zonder deze af te rekenen. Aan de hand van het genoteerde kenteken kan een motoragent de auto op de Vriezenveenseweg aan de kant zetten. De drie inzittenden, een 51-jarige bestuurder zonder vaste woon of verblijfplaats, een 26-jarige man uit St. Annaporochie en een 26-jarige man uit Zeewolde worden hierop aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In de auto wordt een grote hoeveelheid toiletartikelen, zoals scheermesjes en parfums, aangetroffen.

De drie mannen zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau, onderzocht wordt uit welke winkels de goederen afkomstig zijn en of zij ook elders actief zijn geweest.

Omdat er tot nu toe geen aangiftes of getuigenmeldingen gedaan zijn, is er geen concreet bewijs. Daarom is de politie op zoek naar de klant die de medewerkster heeft aangesproken. Het gaat om een dame met blond halflang haar met krullen en ze droeg een zwart topje.

Bent of kent u deze dame neemt u dan contact op met Politie Twente, team Twenterand via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2010066505)