KNHS

Ook zilver voor young riders op EK Dressuur
22 juli 2010
ek team junioren en yr 2010

KRONBERG (KNHS) Net zoals de junioren, wonnen ook de young riders (16 21 jaar) donderdag EK-zilver in het wat regenachtige Duitse Kronberg. Duitsland won met overmacht het goud. Het brons was net als bij de junioren voor Denemarken. Het Nederlandse team bestaande uit Robin Beekink (Heeswijk Dinther), Angela Krooswijk (Prinsenbeek), Michelle van Lanen (Uden) en Danielle van Mierlo (Maasland) reed een score van 213,157% bij elkaar.

Bij de young riders won Nederland de afgelopen drie jaar de gouden teammedaille. Bondscoach Tineke Bartels moest dit jaar echter afscheid nemen van de toppers Lotje Schoots, Diederik van Silfhout en Marrigje van Baalen, die steeds een belangrijke bijdrage leverden aan dit teamgoud. Vanwege hun leeftijd mogen zij niet meer bij de young riders starten. Met een compleet nieuw team zilver winnen is dan ook een knappe prestatie. Ik ben hartstikke tevreden. Ze zijn allemaal bij de beste tien geëindigd en dat in het land van de Duitsers, het hol van de leeuw. , laat een blije Bartels weten.

Danielle van Mierlo reed donderdag een topproef met haar imponerende zwarte krachtpatser BMC Ucento (v. Metall). Ze behaalde met 72,105% een derde plaats, achter de Duitse amazones Fabienne Lütkemeier en Sanneke Rothenberger die beide vorig jaar individueel goud wonnen op het EK in Ermelo. Woensdag stond het eerste gedeelte van de landenwedstrijd op het programma. Robin Beekink (Heeswijk Dinther) startte als eerste. Haar 13-jarige bruine ruin Pablo (v. Drossan) had in stap wat spanning, maar ze reed verder een heel mooie proef. Het resultaat was 69,105%, goed voor een achtste plaats. Michelle van Lanen (Uden) scoorde met Incredible (v. Voltaire) 68,789%. De twintigjarige Incredible (v. Voltaire) loopt dit jaar zijn negende (!) EK, iets wat al een topprestatie op zich is. De zwarte hengst die vooral in galop uitblinkt, liet ook hele mooie drafonderdelen zien. Heersend Nederlands kampioene Angela Krooswijk (Prinsenbeek) reed donderdag als laatste Nederlandse de ring in. Het 18-jarige Rabo Talent reed met de bruine van de hengst Rohdiamant afstammende ruin Revino een erg nette proef. De score was 71,947% en hiermee een vierde plaats.

De kampioenschappen vinden plaats op het landgoed van de Duitse Ann-Kathrin Linsenhoff. Deze Duitse amazone won in het verleden met het Duitse team EK- WK- èn Olympisch goud. Het jaarlijkse feest,de Nationenabend dat donderdagavond op het programma staat en waarbij alle jeugdteams een toneelstuk opvoeren, gaat vanwege de regen niet door en is verschoven naar zaterdagavond.

Vrijdag, zaterdag en zondag gaan de junioren de strijd aan om de individuele medailles. Zaterdag worden de medailles uitgereikt in de individuele proef; zondag in de kür op muziek.

Uitslagen Landenproef Young Riders (16 21 jaar):


1. Duitsland 222.369 %

2. Nederland 213.157 %

3.Danielle van Mierlo (Maasland) - BMC Ucento (v. Metall) 72,105%
4.Angela Krooswijk (Prinsenbeek) - Revino (v. Rohdiamant) 71,947% 8.Robin Beekink (Heeswijk Dinther) - Pablo (v. Drossan ) 69,105% 10. Michelle van Lanen (Uden) - Incredible (v. Voltaire) 68,789% 3. Denemarken 206.948%

Via de website van het EK zijn de scores live te volgen en kunnen ook de protocollen, dus de scores per onderdeel worden bekeken. Ook staan hier alle uitslagen.

De Nederlandse afvaardiging ziet er als volgt uit:

Young Riders (16 21 jaar):
Robin Beekink (Heeswijk Dinther) - Pablo (v. Ferro) Angela Krooswijk (Prinsenbeek) - Revino (v. Rohdiamant) Michelle van Lanen (Uden) - Incredible (v. Voltaire) Danielle van Mierlo (Maasland) - BMC Ucento (v. Metall)

Junioren (14 18 jaar):
Danielle Houtvast (Puth) - Rambo (v. Gribaldi)
Stephanie Kooyman (Rotterdam) - Winston (v. OO Seven) Anne Meulendijks (Heeze) - MDH Ohio (v. Indoctro) Teddy Wiedeler (Middenbeemster) - Seigneur (v. Le Vainqueur)

Kijk hieronder in de download voor een presentatie met foto's van de Nederlandse afvaardiging.

Meer informatie en startlijsten: www.escon-marketing.de
Zie het origineel