NCRV

Achter de voordeur

Twee maal opnieuw beginnen in NCRV Achter de voordeur.

Donderdag 22 juli

21.35 uur Nederland 2

In deze tweede aflevering van NCRV Achter de voordeur: Utrechter Frank Geppaart (55). Frank groeide op in een klein dorpje in Brabant. Op zijn 14e blowt hij al regelmatig, en rond zijn 20e glijdt hij verder af. Hij woont dan in Breda, zit in het verkeerde circuit en raakt verslaafd aan heroïne. Rond zijn 30e is Frank een draaideur crimineel en leeft op straat. Hij steelt van vrienden, familie en onbekenden om aan dope te komen. Gedurende zijn laatste verblijf in de gevangenis komt hij tot inkeer. Hij besluit af te kicken en is nu al zoân 15 jaar clean. Hij heeft een eigen huis en werkt inmiddels zelf in de hulpverlening.

Hoe reageren buurvrouw Anita en buurman Marcel op dit heftige verhaal van Frank? Hij komt regelmatig bij Anita in de winkel, maar dit had ze nooit achter hem gezocht.

Esmat Ghassimi (45) is zestien jaar geleden om politieke redenen met haar man en dochter uit Iran gevlucht en woont sinds 6 jaar in Bergen op Zoom. Ze werkt in de thuiszorg, leert verder voor verpleegkundige en fietst half Nederland door voor haar ontspanning. Nu noemt ze zichzelf âeen heel gelukkig mensâ, maar dat was de eerste negen jaar wel anders. Lang heeft ze geleefd met veel stress van de vlucht en de heimwee. Ze voelde zich zonder haar familie heel eenzaam in Nederland.

Kunnen de buren Martijn en Vanessa zich voorstellen hoe het is om te moeten vluchten uit je land en alles en iedereen achter je te laten?

Wat is het verhaal van de buren bij jou in de straat? Weet jij wie je buurman écht is? Klopt het wel wat je van hem denkt? In deze nieuwe serie van NCRV Achter de voordeur nemen buren weer een kijkje in elkaars huis en elkaars leven, en dat levert vaak bijzondere ontmoetingen op.