EA SPORTS benoemd tot Official Sports Technology Partner van de Premier League

Exclusieve samenwerking voor het leveren van verbeterde ervaringen voor gebruikers van EA SPORTS voetbalgames en fans van de Barclays Premier League

REDWOOD CITY, Californië (VS), en LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100722 --

Electronic Arts Inc. (NASDAQ:ERTS) en de Premier League hebben vandaag bekendgemaakt dat EA SPORTS de Official Sports Technology Partner (officiële partner voor sporttechnologie) is geworden van de Premier League. Binnen deze samenwerking zal EA SPORTS haar huidige relatie met fans van de Barclays Premier League uitbreiden met exclusieve verbeterde ervaringen en nog realistischer EA SPORTS Football-producten. De merknaam EA SPORTS zal bij alle live uitzendingen van Barclays Premier League-wedstrijden in beeld worden gebracht en EA SPORTS zal samenwerken met omroepen om verbeteringen te ontwikkelen voor wedstrijdanalyses en een betere interactie met de fans. EA SPORTS zal tevens de Player Performance Index (prestatie-index voor voetballers) sponsoren en nieuwe manieren verkennen om grondiger gebruik te maken van de Premier League statistieken dan ooit te voren in toekomstige herhalingen van EA SPORTS Football-producten.

“Als de meest bekeken nationale voetbalcompetitie over de hele wereld, zorgt de Barclays Premier League voor enorme wereldwijde publiciteit en directe toegang tot het meest gepassioneerde voetbalpubliek ter wereld”, aldus Matt Bilbey, vicepresident Football bij EA SPORTS. “Samenwerken met de Premier League vestigt EA SPORTS en haar FIFA- franchise nog meer als de ultieme, authentieke voetbalgame-ervaring. We kijken er naar uit om de games nog realistischer te maken met directe toegang tot de Player Performance Index, maar ook om nieuwe manieren te creëren om onze technologie te gebruiken, om zo elke week het plezier dat de fans van Barclays Premier League voetbal beleven te verbeteren op de wedstrijddag zelf en daarna.”

In de exclusieve rol van Official Sports Technology Partner van de Premier League zal EA SPORTS nieuwe manieren verkennen om daadwerkelijke wedstrijdgegevens en prestatiegegevens te gebruiken om verbeterde interactieve voetbalervaringen te leveren die recht doen aan de complexiteit, finesses en spanning van een echte voetbalwedstrijd. Voorbeelden zijn onder andere:

  • De EA SPORTS Player Performance Index: EA SPORTS zal de Premier League Player Performance Index sponsoren. De index zal snel uitgebreid worden zodat deze nieuwe prestatiegegevens bevat, waaronder tijd- en afstandsmetingen. Hiermee worden gedetailleerde statistieken mogelijk, zoals de snelheid van een schot, de kracht van een bal wanneer een keeper een belangrijke redding verrichte, de hoogte van een sprong, de snelheid waarmee een strafschop wordt genomen en meer. Deze technologie wordt dit seizoen in alle Premier League clubstadions geïntroduceerd. EA SPORTS zal directe toegang hebben tot de Player Performance Index om de authenticiteit en diepte van haar voetbalfranchises, waaronder EA SPORTS FIFA, verder uit te breiden in toekomstige versies.
  • EA SPORTS Team van de Week: De Premier League en EA SPORTS zullen het EA SPORTS Team van de Week bekendmaken, beschikbaar via www.premierleague.com. De keuze voor een team wordt na elke speelronde van de Barclays Premier League bepaald op basis van de cijfers in de EA SPORTS Player Performance Index en wordt geïntegreerd in EA SPORTS Football-games.
  • Naamsvermelding bij uitzending van Barclays Premier League: De merknaam EA SPORTS zal in beeld worden gebracht bij vertoning van live wedstrijdstatistieken tijdens alle uitzendingen van de Barclays Premier League in het VK en andere landen.
  • Verbeteringen wedstrijdverslag Barclays Premier League: Door gebruik te maken van graphics, animaties en interactieve technologie van EA SPORTS gecombineerd met real-time, real-world datafeeds, zal EA samenwerken met omroepen aan verbeteringen voor wedstrijdanalyses die voetbalfans dichterbij en dieper in de actie zullen brengen, rechtstreeks vanaf de bank.

Richard Masters, directeur Sales & Marketing bij de Premier League: “We zijn ontzettend blij dat EA SPORTS de vooruitziende blik heeft gehad om deze spannende nieuwe samenwerking aan te gaan die op nieuwe en inventieve manieren contact zal maken met fans van de Barclays Premier League. Fans hebben een grote behoefte aan statistische gegevens en informatie, en dat is wat de Premier League, in samenwerking met EA SPORTS, zal leveren op een niveau dat in de wereld van het professionele voetbal nog niet eerder is gezien.”

Naast de Sports Technology Partnership-overeenkomst zijn de Premier League en EA ook een verlenging van het Electronic Game License (licentie voor elektronische spellen) overeengekomen.

EA SPORTS FIFA 11, dat voortbouwt op de gameplay van FIFA 10, dat 50 sportgame van het jaar titels heeft gewonnen, blijft luisteren naar haar groeiende legioen FIFA-fans over de hele wereld om de gameplay te verfijnen op manieren die fans het belangrijkst vinden. Kijk op http://www.facebook.com/easportsfifa om lid te worden van de FIFA-groep, zodat u rechtstreeks feedback kunt geven aan gameontwikkelaars en exclusieve inhoud kunt ontvangen. Nieuwe gamemodules en innovaties zullen de komende maanden onthuld worden, samen met functies op andere platformen. Kijk voor meer informatie op WWW.FIFA.EASPORTS.COM. Screenshots beschikbaar via http://info.ea.com.

EA SPORTS FIFA 11 is vanaf dit najaar wereldwijd in de winkel verkrijgbaar voor PlayStation®3 spelcomputer-/entertainmentsystemen, Xbox 360® game- en entertainmentsystemen, Wii™, PC, PlayStation®2 spelcomputer-/entertainmentsystemen, Nintendo DS™, PSP® (PlayStation®Portable) systemen en mobiele telefoons. Het is onder de merknaam EA SPORTS ontwikkeld door EA Canada in Burnaby, British Columbia. De game is nog niet beoordeeld.

EA SPORTS™ is een van de belangrijkste merken in sportentertainment ter wereld, met sterk verkopende gamefranchises, met prijzen bekroonde interactieve technologie, wereldwijde gamingwedstrijden en baanbrekende digitale ervaringen. EA SPORTS verschaft persoonlijke toegang tot de emotie van sport door middel van sportsimulatiegames die de branche leiden, waaronder Madden NFL football, EA SPORTS FIFA, NHL® hockey, NBA ELITE basketbal, NCAA® Football, Fight Night boksen, EA SPORTS MMA, Tiger Woods PGA TOUR® golfen EA SPORTS Active.

Kijk voor meer informatie over EA SPORTS, waaronder nieuws, video, blogs, forums en game-applicaties, op www.easports.com – aansluiten, delen en spelen.

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), gevestigd in Redwood City, Californië (VS), is wereldwijd marktleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf, dat is opgericht in 1982, ontwikkelt, publiceert en distribueert wereldwijd interactieve software voor spelcomputers, pc’s, draadloze apparaten en internet. Electronic Arts brengt zijn producten op de markt onder vier merknamen: EA SPORTSTM, EATM, EA MobileTM en POGOTM. In het boekjaar 2010 heeft EA een netto-opbrengst van $3,7 miljard geboekt conform US GAAP en zijn er van 27 titels meer dan één miljoen exemplaren verkocht. De homepage en online gamesite van EA is www.ea.com. Meer informatie over de producten van EA en de volledige tekst van persberichten zijn te vinden op internet op het adres http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA Mobile, Pogo en EA SPORTS Active zijn handelsmerken van Electronic Arts Inc. Officieel door FIFA gelicentieerd product ' © Het OLP-logo van het merk FIFA is een copyright en handelsmerk van FIFA. Alle rechten voorbehouden.' Geproduceerd onder licentie door Electronic Arts Inc. Namen en gelijkenissen van spelers gebruikt conform de licentie van FIFA, International Federation of Professional Soccerers “(FIFPro)” en nationale teams. John Madden, NFL, NHL, NBA, NCAA, Tiger Woods en PGA TOUR zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren worden gebruikt met toestemming. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn geregistreerde handelsmerken van de Microsoft bedrijvengroep. “PlayStation” en PSP zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Wii en Nintendo DS zijn handelsmerken van Nintendo. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6368670〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Electronic Arts Inc.
Shaun White, UK Sr PR Manager, +44 148 346 3333
swhite@europe.ea.com
Jen Riley, PR Director, 604-456-5081
jriley@ea.com
David Tinson, VP, Communications, 650-628-5189
dtinson@ea.com
of
Premier League Press Office
+44 207 864 9164

press@premierleague.com

Ticker_symbol NASDAQ:ERTS