Ingezonden persbericht


Race mee met je eigen VW op Europa's grootste Volkswagen festival

Amsterdam, 1 juli 2010 - Het originele, beste en ook grootste Volkswagenfestival van Europa vindt dit jaar plaats van vrijdag 23 t/m zondag 25 juli in Engeland. Bug Jam verwacht 33.000 feestvierders voor een opwindend weekeinde vol races, actie, entertainment en fun in een mix van muziek, comedy en nachtleven. Het festival vindt plaats op de Santa Pod Raceway bij Wellingborough in het graafschap Northamptonshire in de East Midlands.

Wedstrijden

Natuurlijk staan Europa's vreemdste, mafste, glimmendste en snelste Volkswagens centraal in tal van verschillende races. Dit jaar is zelfs naast Santa Pod's snelste, geasfalteerde dragstrip ter wereld een volledig off-road circuit aangelegd. En iedereen die wil kan zich met zijn Kever, busje of welke Volkswagen ook, aanmelden om mee te racen. Maar omdat drie dagen non-stop scheuren zelfs voor de grootste enthousiasteling teveel kan zijn, biedt Bug Jam naast de wedstrijden een uitgebreid festivalprogramma aan.

Onderdelenmarkt

De traditionele Autojumble is de grootste bijeenkomst van VW handelaren op één plek. Deze markt staat erom bekend mensen gelukkig te maken. Veel bezoekers vinden hier net dat ene zeldzame onderdeel, waar ze al tijden naar op zoek zijn. Ook is er een grote kermis en op alle drie de dagen een luchtshow met antieke Spitfires, Hurricanes en parachutespringen.

Entertainmentprogramma

Muziekliefhebbers kunnen uit hun dak gaan dankzij een breed programma van live bands en DJ's op vijf verschillende podia. En Bug Jam zou niet Brits zijn als er geen stand-up comedy was. Bezoekers kunnen dit jaar zelfs comedy workshops volgen. Of zelf een podium beklimmen op Bug Jam's Comedy Challenge, op Bug Jam's Got Talent, of op Bug Jam's Guitar Hero Competition in de Fuelers Bar.

Betaalbaar

De toegangsprijzen variëren met de lengte van uw verblijf, maar voor twee dagen betaalt u zo'n ¤ 55 per persooon. Een heel weekeinde gratis kamperen op het festivalterrein is daarbij inbegrepen. Kinderen onder de 13 jaar betalen geen entree. Kijk voor alle details op de website http://www.bugjam.co.uk.

Wilt u Bug Jam combineren met een langer bezoek aan de East Midlands, dan vindt u alle informatie over de regio, bezienswaardigheden en accommodatie in alle prijsklassen op www.discovereastmidlands.nl. Een verblijf in Engeland is nu aantrekkelijker dan ooit dankzij de gunstige wisselkoers tussen de euro en het Britse pond.

Bereikbaar

De East Midlands is makkelijk te bereiken. Met de auto vaart u vanuit Rotterdam elke avond/nacht met P&O Ferries naar Hull. Een retourtje voor twee personen inclusief auto en standaard cabine kost vanaf ¤278,-. U kunt ook vliegen. Een retourticcket met BMI Baby van Schiphol naar East Midlands Airport kost vanaf ¤145,-.

Bug Jam Beetle drag

Bug Jam Jet Beetle

The East Midlands bestaat uit zes graafschappen: Derbyshire (waaronder het Peak District), Leicestershire, Lincolnshire, Northamptonshire, Nottinghamshire en Rutland (Engeland's kleinste county).

Noot aan de redactie,