Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB prognose weekend 23 t/m 25 juli 2010

Ongeveer 1.1 miljoen Nederlanders vertrekken het komend weekend naar hun vakantiebestemming. De helft daarvan gaat naar het buitenland. Maar de files in Nederland hebben dit weekend vooral te maken met een paar grote evenementen. Dat begint vrijdag 23 juli met de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. Verder veroorzaken bezoekers aan het Truckstar Festival in Assen zaterdag en zondag verkeersopstoppingen op de omliggende wegen, zo voorspelt de ANWB.

Rond en in Nijmegen is het vrijdag de hele dag erg druk. Vooral op de A15 vanuit Gorinchem, de A50 vanuit Arnhem en Eindhoven, de A73 vanuit Venlo en de A325 vanaf Arnhem. Op de A28 is het zaterdag en zondag druk door truckers. In Assen wordt op het circuit het Truckstar Festival gehouden. Dat trekt zo'n 60.000 bezoekers naar Assen.

In het buitenland is het beeld volgens de toeristenbond vergelijkbaar met dat van het afgelopen weekend. In België is er een grote kans op vertraging op de E25 naar Luxemburg. Vanwege werkzaamheden bij Luik is maar één rijstrook open. In Frankrijk staan vooral lange files op de A6/A7 Parijs - Lyon - Orange, A9 Orange - Spaanse grens en op de A10 Parijs - Bordeaux bij Orléans. In de Tour de France is er zaterdag een tijdrit bij Bordeaux en zondag eindigt de Tour in Parijs. Er worden daarvoor geen snelwegen afgesloten. In Duitsland begint de zomervakantie bij de Fordfabrieken in Keulen. Druk wordt het vooral op de A3 Frankfurt-W?rzburg-Neurenberg, A8 Stuttgart-M?nchen-Salzburg en de A99 Rondweg M?nchen. Op het Hockenheim circuit ten zuiden van Mannheim zijn dit weekend Formule 1 races. Bezoekers zorgen vooral zondag voor files op de A5, A6 en A61. In Oostenrijk is de A10 Salzburg - Villach het grootste knelpunt. Vooral bij de Tauerntunnel. Afgelopen zaterdag was de wachttijd ruim 6 uur ! In Zwitserland lopen de wachttijden voor de St. Gotthardtunnel (A2) zaterdag op. Naar het zuiden tot meer dan 4 uur !

Evenementen in Nederland met kans op files:
Intocht Nijmeegse vierdaagse 23 juli
Truckstarfestival Assen 24 en 25 juli
Tilburgse Kermis t/m 25 juli

---- --