Apple Nederland

iPad vanaf vrijdag verkrijgbaar in negen nieuwe landen

CUPERTINO, 19 juli 2010 - Apple heeft vandaag aangekondigd dat iPad vanaf aanstaande vrijdag 23 juli ook verkrijgbaar zal zijn in België, Hongkong, Ierland, Luxemburg, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk en Singapore. Op een iPad kunnen klanten prettiger, intuïtiever en leuker aan de slag met hun apps en materiaal. Internetten, e-mailen, foto's bekijken en uitwisselen, HD-video's bekijken, naar muziek luisteren, gamen, e-boeken lezen ... het kan allemaal met de revolutionaire Multi-Touch(TM)-gebruikersinterface van iPad. iPad is 13,4 mm dun, weegt slechts 0,68 kg - dat is dunner en lichter dan een laptop of netbook - en bevat een batterij die tot 10 uur meegaat.*

Vanaf vrijdag kunnen klanten alle iPad-modellen kopen bij erkende Apple resellers.

Prijzen en verkrijgbaarheid
iPad is vanaf 23 juli in Nederland verkrijgbaar voor de adviesprijs van EUR 499 incl. btw (EUR 419,33 excl. btw) voor het 16-GB Wi-Fi-model; EUR 599 incl. btw (EUR 503,36 excl. btw) voor het 32-GB Wi-Fi-model; EUR 699 incl. btw (EUR 587,39 excl. btw) voor het 64-GB Wi-Fi-model; en voor EUR 599 incl. btw (EUR 503,36 excl. btw) voor het 16-GB Wi-Fi + 3G-model; EUR 699 incl. btw (EUR 587,39 excl. btw) voor het 32-GB Wi-Fi + 3G-model en EUR 799 incl. btw (EUR 671,43 excl. btw) voor het 64-GB Wi-Fi + 3G-model. iPad is verkrijgbaar bij erkende Apple resellers (www.apple.com/nl/ipad). Later dit jaar zal iPad in nog veel meer landen verkrijgbaar zijn. Meer informatie over de verkrijgbaarheid en prijzen in deze landen wordt te zijner tijd bekendgemaakt.


* De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de magische iPad, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht heeft gegeven.

PR-afdeling van Apple Nederland
Jurriaan Trommels
media.nl@euro.apple.com
+31 (0)20 5352728

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website /www.apple.com/nl/pr> of bel Apple's Media Helplijn op 020 5352728

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr.

© 2010 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iLife, Snow Leopard, iPhoto, iMovie, GarageBand, Time Machine, Apple Store, AirPort Extreme, FireWire, Aperture, Final Cut, Logic, iWork en AppleCare zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.