Groene keuzes voor een duurzame tuin

20/07/2010 09:55

Bloem & Tuin Evenementenburo B.V.

PERSBERICHT

Bloem & Tuin 2010

Grootste openlucht tuinevenement in de Benelux

Landgoed Gulbergen, Nuenen, Noord-Brabant

17e editie: van vrijdag 23 juli tot en met zondag 1 augustus

Groene keuzes voor een duurzame tuin

Vrijdag 23 juli start het grootste tuinevenement van de Benelux. De opbouw is inmiddels al 12 dagen aan de gang met nog 3 dagen te gaan voor alle hoveniers, kwekers en tuinbedrijven. Dan kunnen de tienduizenden tuinliefhebbers weer 10 dagen lang hun hart ophalen op de 17e editie van Bloem & Tuin.

Trends voor de tuin wisselen elkaar in rap tempo af. Wie hip wil blijven, moet jaarlijks diep in de buidel tasten. Er is een wijs en milieuvriendelijk alternatief: de duurzame tuin. Op het tiendaagse tuinevenement Bloem en Tuin tonen hoveniers duurzame tuinproducten die in nagenoeg elke tuin zijn in te passen. De nieuwste generatie designers laat verder zien dat tuinattributen niet meer alleen mooi en trendy, maar ook functioneel en duurzaam kunnen zijn. De duurzame tuin is daarmee zonder twijfel de tuin van de toekomst.

Je hoeft niet per se een grote tuin te hebben om duurzaam te tuinieren. Een duurzame tuin betekent vooral 'groene keuzes' maken en heeft als bijkomend voordeel dat het relatief onderhoudsarm is. Een mooi voorbeeld van een duurzaam tuinproduct is een zwemvijver. Het oogt mooier dan een zwembad, heeft minder onderhoud nodig en is milieuvriendelijker. Bovendien zijn de aanlegkosten een stuk minder. En wat te denken van energiekosten besparen met een plat dak? Hoe je dat doet? Het antwoord is al net zo simpel als fraai: door er een groendak van te maken. Groendaken maken groen mogelijk in doorgaans grijze stedelijke gebieden. Deskundigen van Living Roofs zijn op Bloem en Tuin 2010 aanwezig om over de aanleg van zo'n milieuvriendelijk dak te vertellen.

Milieubewustwording is ook steeds meer zichtbaar in de tuinontwerpen van pas afgestudeerde designers. Zo zag Bas van der Veer in dat een normale regenton door zijn afmeting niet aantrekkelijk is voor elke tuin. Maar dankzij zijn Drop of Water, een designgieter voor aan de regenpijp, is milieuvriendelijk en duurzaam tuinieren voortaan wel voor iedereen binnen handbereik. Duurzaam tuinieren betekent een harmonieus geheel creëren voor mens, plant en dier. Een mooi voorbeeld is het vogelhuisje van designer Fabian Riemer. Het is een stalen constructie die eenmaal begroeid met klimplanten als natuurlijk vogelhuisje fungeert. Groot voordeel is dat eksters en kraaien het nakijken hebben dankzij de stevige ombouw van het nestkastje. Niet alleen erg functioneel, maar ook bijzonder fraai. Beide ontwerpers zijn op Bloem en Tuin aanwezig.

Opening en entree

Van 23 juli tot en met 1 augustus is Bloem en Tuin dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur.

ACHTERGRONDINFORMATIE BLOEM & TUIN:

Bloem & Tuin is een tiendaags tuinevenement met deelnemers uit Nederland, Duitsland en België. Jaarlijks trekt het evenement tussen de 50.000 en 60.000 bezoekers naar Nuenen. Hiermee is Bloem & Tuin qua duur en opzet het grootste tuinevenement van de Benelux. Het evenement, dat plaats heeft van vrijdag 23 juli tot en met zondag 1 augustus, wordt voor de 17e keer gehouden op Landgoed Gulbergen in Nuenen (Noord-Brabant).]

Voorzieningen

De bospaden, hellingen en vennen op het landgoed zijn ook zeer aantrekkelijk voor kinderen.

Verder is er bij de inrichting van dit openluchtevenement gedacht aan alle bezoekers: een parkeerterrein direct tegen het evenemententerrein, terrassen, horeca en voorzieningen voor mensen met een functiebeperking.

EINDE PERSBERICHT





http://www.bloem-en-tuin.nl