Gemeente Breda

Fietsenstalling aan de Concordiastraat helemaal klaar

Op vrijdag 23 juli is de nieuwe fietsenstalling aan de Concordiastraat helemaal klaar. Hoewel deze stalling al vanaf half december vorig jaar in gebruik is, was de interne vormgeving met als thema âde Bredase Nassausâ nog niet helemaal afgerond. Daaraan wordt deze week de laatste hand gelegd.

Wethouder Willems: âEind vorig jaar heb ik deze fietsenstalling geopend als antwoord op de grote vraag naar meer overdekte stallingplaatsen voor fietsen en bromfietsen in de binnenstad. Met een kunsttoepassing is ingehaakt op het thema Breda als Nassaustad. Dat sluit prima aan op beeldcultuur en erfgoed, de twee speerpunten van ons cultuurbeleid.â

Bij de ingang van de fietsenstalling aan de Concordiastraat hangt de tekst âWelkom namens de Bredase Nassausâ. In de stalling zijn zeven steunpilaren opgesierd met de namen van de Heren van Breda en afbeeldingen uit de tijd van de Nassaus.
Het interieur van de fietsenstalling is ontworpen door grafisch en ruimtelijk ontwerpbureau Mieke van den Hende en het architectenbureau Baudoin van Alphen.

De stalling is te vinden op de onderste verdieping van de Concordiagarage. De ingang, die voorzien is van een hellingbaan, ligt aan de Concordiastraat, de uitgang aan de Bleekstraat. De nieuwe stalling biedt plaats aan 420 fietsen en 12 bromfietsen. Er zijn vijf oplaadpunten voor elektrische fietsen. Als extra service is er - tegen een geringe vergoeding - buggyverhuur en de mogelijkheid voor de afgifte van helmen.

Het stallen van fietsen en bromfietsen in deze stalling is net als in de andere gemeentelijke fietsenstallingen in Breda gratis. De stalling aan de Concordiastraat is geopend van maandag tot en met zaterdag van 07.30 tot 19.00 uur; op donderdag tot 22.00 uur en op koopzondagen van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Breda, 20 juli 2010