Gemeente Veenendaal


Werkzaamheden Wageningselaan

Op 23 juli 2010 zijn de huidige werkzaamheden aan de Wageningsellaan nagenoeg gereed en zal de weg weer worden opengesteld. Na de vakantie wordt gestart met de laatste fase.

Â

In het afgelopen kwartaal heeft de aannemer de riolering vernieuwd, de fietspaden aangepast en het asfalt vernieuwd. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan deze werkzaamheden. De werkzaamheden bestaan nog uit het afbouwen van de rioleringsputten, het aanbrengen van de markeringen, het aanbrengen van lussen voor de verkeerslichten en het inregelen van de verkeerslichten en het inzaaien en afwerken van de bermen.

Â
Laatste fase

Gedurende de vakantieperiode zult u geen overlast van wegwerkzaamheden ondervinden.

Maandag 16 augustus wordt gestart met de werkzaamheden van de laatste fase. De laatste fase betreft het gedeelte vanaf de rotonde op de Rondweg-oost tot aan de komgrens oost. Deze werkzaamheden duren vijf weken en zullen eind september gereed zijn. Ook wordt er ter hoogte van de Inductorstraat op de Wageningselaan nog een klein gedeelte asfalt vervangen.

Â

Op zaterdag 21 augustus vindt de triatlon plaats vanaf het sportpark âDe Groene Veldenâ. Door de organisatie van de triatlon zullen er ook verkeersmaatregelen worden genomen.

Â
Verkeersmaatregelen

Om de werkzaamheden voor bewoners, medewerkers van de aannemer en de gemeente op veilige wijze te laten plaatsvinden, treffen we verschillende maatregelen. Vanaf de rotonde wordt in oostelijke richting eenrichtingverkeer ingesteld. Voor verkeer vanuit oostelijke richting wordt een omleiding ingesteld. Tijdens de triatlon in het weekend van 21 augustus wordt de omleiding aangepast aan de omleiding van de organisatie van de triatlon.

Â
Overlast

Helaas is enige overlast voor bewoners als gevolg van de werkzaamheden onomkeerbaar. Wij stellen alles in het werk om deze overlast zo beperkt mogelijk te laten zijn. Hiervoor hebben wij verschillende maatregelen getroffen. Verkeer kan van west naar oost gebruik blijven maken van de Wageningselaan. De bedrijven aan de Wageningselaan zullen bereikbaar blijven. Om de periode van afsluiting te beperken worden de werkzaamheden zoveel mogelijk tegelijkertijd uitgevoerd.

Â
Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze toezichthouder, de heer A.N. Nijmeijer, telefoonnummer (0318) 538 538 en via e-mail op andre.nijmeijer@veenendaal.nl.