Gemeente Veenendaal


Werkzaamheden Rondweg-West

Op 23 juli 2010 zijn de huidige werkzaamheden aan de Rondweg-west gereed en zal de weg weer worden opengesteld. Na de vakantie wordt gestart met de laatste fase.

Â

In het afgelopen kwartaal heeft de aannemer het asfalt vanaf de zuidelijke komgrens tot de Sportlaan vernieuwd. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan deze werkzaamheden. De werkzaamheden bestaan nog uit het aanbrengen van de markeringen, het aanbrengen van lussen voor de verkeerslichten en het inregelen van de verkeerslichten en het inzaaien en afwerken van de bermen.

Â
Laatste fase

Gedurende de vakantieperiode zult u geen overlast van wegwerkzaamheden ondervinden.

Maandag 23 augustus wordt gestart met de werkzaamheden van de laatste fase. In verband met de organisatie van de triatlon op 21 augustus is de planning een week naar achteren geschoven. De laatste fase betreft het gedeelte vanaf de Sportlaan (de Sportlaan is afgesloten) tot voorbij de kruising Panhuis. Deze werkzaamheden duren vijf weken en zullen eind september gereed zijn.

Â
Verkeersmaatregelen

Om de werkzaamheden voor bewoners, medewerkers van de aannemer en de gemeente op veilige wijze te laten plaatsvinden, treffen wij de volgende maatregelen:

* Fase 2, het gedeelte vanaf de Dijkstraat tot en met ât Goeie Spoor, is tot en met het einde van de werkzaamheden afgesloten. Uiterlijk vrijdagmiddag 23 juli zal dit gedeelte worden opengesteld voor het verkeer.

* Vanaf 23 augustus (laatste fase) zal het gedeelte vanaf de Sportlaan tot voorbij Panhuis worden afgesloten voor het verkeer.
* Voor de afsluiting worden omleidingroutes ingesteld. De hoofdomleiding loopt via de Rondweg-oost.

Â
Overlast

Helaas is enige overlast voor bewoners als gevolg van de werkzaamheden onomkeerbaar. Wij stellen alles in het werk om deze overlast zo beperkt mogelijk te laten zijn. Daarvoor hebben we verschillende maatregelen getroffen. Tijdens de werkzaamheden kan verkeer van west naar oost en van oost naar west zoveel mogelijk van het Panhuis gebruik blijven maken. Tijdens de asfalteringswerkzaamheden zal de kruising echter wel voor een periode van maximaal vijf werkdagen moeten worden afgesloten. Het tankstation aan de Rondweg-west en het zwembad blijven bereikbaar. Om de periode van afsluiting te beperken worden de werkzaamheden zoveel mogelijk tegelijkertijd uitgevoerd.

Â
Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze toezichthouder, de heer A.N. Nijmeijer, telefoonnummer (0318) 538 538 en via e-mail op andre.nijmeijer@veenendaal.nl.