Gemeente Hoorn

Tweede Greenwheels parkeerplaats in Hoorn

De gemeente Hoorn heeft vanaf vrijdag 23 juli een tweede deelauto van Greenwheels met een vaste parkeerplaats. De tweede auto staat voortaan op de hoek van de Rijnweg met Marquettegracht. Er staat al een deelauto op een vaste parkeerplaats bij het station. Er is in Hoorn veel vraag naar deelautos, daarom heeft het college van B en W besloten extra autodeelparkeerplaatsen in te richten.

De gemeente Hoorn staat positief tegenover autodelen. Met autodelen kunnen meerdere mensen gebruik maken van één auto. Het vermindert autobezit en autogebruik en daarmee de parkeerdruk. Voor mensen die wel het gemak van een auto willen, maar deze maar beperkt nodig hebben, biedt de formule veel voordelen. Het bezit van een auto brengt veel kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan onderhoudskosten, verzekering en wegenbelasting. Met autodelen heb je deze kosten niet. Ook hoef je de auto niet te wassen, niet voor onderhoud naar de garage te brengen of uren te zoeken naar een parkeerplaats.

Maar het is niet alleen kostenbesparend, gedeeld autogebruik spaart ook het milieu en levert een bijdrage aan verbetering van de luchtkwaliteit. Een deelauto is te huren met een abonnement op Greenwheels. Kijk voor meer informatie over een abonnement op www.greenwheels.nl