Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Automobilist zonder rijbewijs botst onder invloed | |
Op donderdagavond 22 juli heeft de politie een 47-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. De man reed zonder geldig rijbewijs onder invloed van alcohol tegen een lantaarnpaal aan. Er raakte niemand gewond.


Het ongeval gebeurde rond 20.15 uur. De automobilist reed vanaf de Rijksweg A50 bij Apeldoorn de Rijksweg A1 op. In de lus van de oprit raakte hij door onbekende oorzaak van de weg en botste vervolgens tegen een lantaarnpaal. Toen een weginspecteur van Rijkswaterstaat ter plaatse kwam, bleek de bestuurder te voet vertrokken te zijn. De gealarmeerde politie kwam ter plaatse en zag een man langs de snelweg lopen. Toen zij hem aanspraken bleek het de eigenaar van de auto te zijn. In het kader van het project 'botsen is blazen' werd er een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij onder invloed was.


De automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.7. Ook bleek de hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op van verlaten plaats ongeval, rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs.

|     |Apeldoorn - Winkeldief aangehouden                        |

Op donderdagavond 22 juli heeft de politie een 44-jarige Apeldoorner verhoord over twee winkeldiefstallen. De man werd op heterdaad betrapt door politieagenten die in burger surveilleerden. Hij had kabelklemmen weggenomen bij een winkel voor huishoudelijke artikelen aan de Hofstraat in Apeldoorn.


De Apeldoornse politie surveilleert regelmatig in burger om zo daders allerhande strafbare feiten aan te kunnen houden. Zo zagen agenten de man de diefstal plegen en hebben de man op heterdaad aangehouden. Uit later onderzoek bleek dat de man ook schilderijen had weggenomen bij een soortgelijke winkel aan de Deventerstraat. De man is voor nader verhoor ingesloten aan het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Fietsster gewond na aanrijding                |

Een 82-jarige fietsster uit Apeldoorn is donderdagmiddag 22 juli gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. Ze is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 16.00 uur. Een 36-jarige automobilist kwam vanuit de richting Beekbergen en wilde bij de kruising Koning Stadhouderlaan/ Laan van Mensenrechten rechtsaf slaan. De fietsster kwam vanuit dezelfde richting over het fietspad en reed op de kruising rechtdoor richting het centrum. Door onbekende oorzaak ontstond er een aanrijding waarbij de fietsster ten val kwam en gewond raakte. Zij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Apeldoorn - Man aangehouden voor heling fiets             |

De politie heeft donderdagavond 22 juli een 31-jarige Apeldoorner aangehouden voor heling van een fiets.


De politie controleert regelmatig of er mensen op gestolen fietsen rondrijden. Dit keer controleerden surveillerende agenten in de binnenstad een fietser. Bij controle van het framenummer bleek de fiets van diefstal afkomstig te zijn. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Slingerende snorfietser blijkt onder invloed  |

Op donderdagavond 22 juli heeft de politie een 17-jarige snorfietser aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De jongen werd rond middernacht staande gehouden nadat surveilleerde agenten hem slingerend over het fietspad langs de Arnhemseweg zagen rijden. Uit een blaastest op straat bleek dat de snorfietser onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.8. De jongen was beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --