Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Geld weg na babbeltruc                          |

Een 88-jarige vrouw uit Zutphen is donderdagochtend 22 juli slachtoffer geworden van een babbeltruc. Hierbij is geld weggenomen uit haar woning. De politie onderzoekt de diefstal.


De politie kreeg donderdagochtend omstreeks 11:30 uur de melding dat er even daarvoor twee vrouwen bij de woning van de Zutphense hadden aangebeld en zich met en smoes naar binnen hadden gepraat. Eenmaal binnen hield één persoon de oudere vrouw aan de praat terwijl vermoedelijk de tweede persoon op dat moment het geld uit de woning heeft weggenomen. Pas toen de vrouw weer weg waren bemerkte de bewoonster dat ze geld miste. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Epse - Motorrijdster betrokken bij eenzijdig ongeval      |

Een 57-jarige motorrijdster uit Warnsveld kwam donderdagavond 22 juli op de Deventerweg in Epse door nog onbekende oorzaak ten val. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar zij de nacht voor observatie moest doorbrengen.


De hulpdiensten kregen omstreeks 22:00 uur de melding van het ongeval. De motorrijdster was op de kruising van de Deventerweg met de Lochemseweg in Epse met haar motor onderuit gegleden. Er waren geen andere weggebruikers bij het ongeval betrokken.

|     |Teuge - Inbraak bij paracentrum                           |

In de nacht van woensdag op donderdag 22 juli is er ingebroken bij het paracentrum aan De Zanden in Teuge. Er is voornamelijk geld buit gemaakt.


De inbraak werd de volgende ochtend ontdekt en gemeld. Het is nog onbekend hoe men het terrein van het paracentrum is opgekomen. Er is een raam van het pand geforceerd om daar naar binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

|     |Eerbeek - Geld weggenomen bij insluiping in woning        |

Bij een woning aan de Boerhaavelaan in Eerbeek heeft in de nacht van woensdag op donderdag 22 juli een insluiping plaatsgevonden. Men was vergeten de achterdeur af te sluiten waardoor de dader(s) zo naar binnen kon(den). Er is geld uit de woning weggenomen.


De insluiping werd de volgende ochtend ontdekt en gemeld. Men heeft een portemonnee met geld en een aantal spaarpotten uit de woning weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen die mogelijk iets gehoord hebben of andere verdachte praktijken heeft gezien, te bellen met 0900-8844.


Tip:

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel.
Laat niet iedereen op internet weten dat u in een bepaalde periode op vakantie bent. Het zijn immers niet alleen vrienden die deze aankondiging lezen.


Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

|     |Lochem - Drie auto's betrokken bij kop/staartbotsing      |

Op donderdag 22 juli vond er op de Goorseweg in Lochem een zogeheten kop/staartbotsing plaats waar drie personenauto's bij betrokken waren. Eén van de bestuurders is ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 15.15 uur de melding van de aanrijding. Een 52-jarige automobiliste uit Zieuwent stond stil op de Goorseweg om de Tusselerdijk op te gaan. Ze kwam van richting van een tuincentrum. Ook de bestuurder achter haar, een 38-jarige man uit Hilversum stond stil. Een 70-jarige automobilist uit Goor die daarachter reed, zag dit alles te laat en botste op de auto voor hem. Hierdoor ontstond een domino-effect, waardoor deze op zijn beurt weer tegen de voorste auto van de vrouw uit Zieuwent aan reed. Alle betrokken auto's liepen schade op, maar alleen de middelste auto van de man uit Hilversum moest worden weggesleept. Deze bestuurder raakte heel licht gewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij is ter plaatse door het ambulancepersoneel verzorgd.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --