Uitgeverij Unieboek het Spectrum


Alle 92 sterrenchefs van Nederland samen in een uniek fotoboek

Donderdag 22 juli 2010

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum heeft de rechten verworven van het boek #SterrenChefs. Daniël Maissan, fotograaf en bedenker van het boek #SterrenChefs, maakte het afgelopen jaar een serie bijzondere portretfoto's van alle 92 Michelinchefs in Nederland. Daarnaast ontving hij van elke chef een handgeschreven signatuur. Uitgever Suzan Schapendonk van spreekt van `een unieke verzameling documenten'.

Maissan is zeer tevreden met de deal: `In november 2009 besloot ik tijdens een fotosessie voor ZIN Magazine eens wat nieuws te proberen. Ik maakte een bijzondere foto van een Michelinchef die me inspireerde om dit uit te werken tot een portrettenserie van alle Michelinchefs. Tot mijn verbazing werkte elke chef enthousiast mee en zo groeide het idee #SterrenChefs. Wat oorspronkelijk bedoeld was als een uitgebreid portfolio, groeide uit tot een project dat mijn stoutste verwachtingen overtreft. Nu, ruim een half jaar later, is er ineens zicht op een boek. Dat is geweldig!'

Uitgever Suzan Schapendonk: `#SterrenChefs wordt een zeer prestigieus project. Ik kan niet wachten eraan te beginnen. Iedereen die ik erover heb gesproken reageert met ontzettend veel enthousiasme. Het idee is origineel, evenals de uitwerking. Het is nog nooit gedaan. Ik ben trots dat het aan uitgeverij Unieboek | Het Spectrum is om van dit materiaal een chefwaardig boek te maken.'

Naast foto's en recepten zullen er ook interviews in het boek terechtkomen met circa 15 chefs. Onder andere Niven Kunz (restaurant Niven, Den Haag) en Margo Reuten (Restaurant Da Vinci, Maasbracht) worden geïnterviewd. Kunz verdiende zijn eerste ster op zijn 24ste en Reuten is de enige vrouwelijke chef in Nederland met een Michelinster.

Het boek #SterrenChefs verschijnt als luxe editie in het voorjaar van 201. Bedoeling is dat bij de lancering alle Michelinchefs van Nederland aanwezig zijn.