Gemeente Woudrichem

Asbest in Andel is opgeruimd, straat weer open

Na anderhalve week is het asbest opgeruimd in de Beatrixstraat en Hoge Maasdijk in Andel. Ook kunnen de twee gezinnen die tijdelijk elders waren ondergebracht weer terug naar huis. De brand was ontstaan in de nacht van 12 juli waarbij een schuur aan de Beatrixstraat in vlammen opging hierbij kwam asbest vrij.

Loco-burgemeester de Peuter: `Er moet veel gebeuren na zo'n brand wat vooral voor de mensen die uit huis moeten heel ingrijpend is. Maar ik ben heel gelukkig met de goede samenwerking tussen RECO Milieu, de gemeente maar bovenal de bewoners waarmee we deze klus hebben geklaard.'

RECO Milieu zal morgen aan het einde van de dag klaar zijn met de werkzaamheden. Donderdagavond 22 juli was de laatste bewonersavond met loco-burgemeester de Peuter, GGD arts de heer Jans en de heer Pieterse van RECO Milieu om de laatste informatie uit te wisselen en de nog overgebleven vragen te beantwoorden. `We zijn samen aan deze intensieve klus begonnen, we ronden het ook samen af,' aldus loco-burgemeester de Peuter.

De Beatrixstraat en Hoge Maasdijk zijn vanaf nu weer veilig en daarom gewoon toegankelijk voor alle verkeer wat behalve voor de bewoners vooral ook voor de twee ondernemers natuurlijk heel belangrijk is.