Politie Gelderland-Midden

Poging overval woning Huissen (update)

Publicatiedatum: 23-7-2010 11:55:26

HUISSEN - Vier onbekende gewapende mannen hebben in de late avond van donderdag 22 juli geprobeerd een woning aan de Driegaardsestraat in Huissen te overvallen. Daarbij raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren.

Rond half elf werd bij de politie gemeld dat de bewoners van een huis aan de Driegaardsestraat zouden zijn overvallen. Volgens de 71-jarige bewoner had hij kort voor de overval verdachte geluiden gehoord voor zijn woning. Toen hij daar ging kijken werd hij belaagd door vier gemaskerde mannen die hem bedreigden met onder meer een vuurwapen of iets wat daarop leek. Bij een korte schermutseling zou de man zijn huis zijn ingeduwd waarbij hij viel. Daarop schoot zijn 68-jarige vrouw, die op het kabaal afkwam, te hulp. Vermoedelijk zijn de overvallers hiervan geschrokken en sloegen ze op de vlucht.

Cabriolet
Volgens eerste informatie zouden de daders in twee auto's op de vlucht zijn geslagen. Het ging daarbij om een donkerkleurige Saab cabriolet en een Mercedes van het type C400 met een onbekende kleur. Op beide auto's zouden buitenlandse kentekenplaten hebben gezeten: witte platen met zwarte cijfers. De politie houdt vandaag een buurtonderzoek en hoopt op reacties van getuigen. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan op via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(081547)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---