Politie Gelderland-Zuid

Man bekent serie inbraken

Nijmegen, 23-07-2010 o De recherche van Nijmegen heeft de afgelopen weken zes woninginbraken opgelost. Aanleiding was de aanhouding van een 40-jarige Eindhovenaar op 7 juni van dit jaar. De man verbleef tijdelijk in Arnhem.

De verdachte is op 7 juni aangehouden door de politie in Arnhem. Zij zagen de man rijden in een auto die als gestolen stond gesignaleerd. De auto bleek begin mei te zijn gestolen bij een inbraak in een woning aan de St. Annastraat. De verdachte is daarna overgedragen aan de politie in Nijmegen.
Tijdens meerdere verhoren bekende de man uiteindelijk in totaal zes inbraken, gepleegd in de periode tussen begin mei en 7 juni. Het gaat om vier woninginbraken in Nijmegen, één in Heteren en één in Arnhem. In vier gevallen nam de verdachte autosleutels weg en vertrok met de auto van de bewoners. De Nijmeegse inbraken vonden plaats op de St.Annastraat, Barbarossastraat, Bergweg en Broerdijk. Alle gestolen autos en veel van de overige gestolen goederen konden worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.

De verdachte zit, in afwachting van zijn berechting, nog vast. (03)

Laatst gewijzigd 23-07-2010 12:56 | © Regio Gelderland-Zuid |