Politie Haaglanden

Persberichten 23 juli

Haaglanden, 23-07-2010

Getuigen straatroof gezocht

Den Haag Een 30-jarige Rotterdamse werd donderdag 22 juli rond 21.15 uur het slachtoffer van een straatroof op de Leyweg. Zij liep daar samen met twee andere vrouwen toen er met hoge snelheid een scooter passeerde en haar tas met kracht van haar arm af werd getrokken. De scooter met daarop twee jongens reed vervolgens de Gramsbergenlaan in. De bestuurder van de scooter had een normaal en was licht getint. Hij droeg geen helm en had kort zwart haar. De bijrijder had een stevig postuur en had eveneens een getinte huid. Deze jongen droeg een zwarte sweater met capuchon.

Bent u getuige geweest van deze straatroof of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politiehond Thomas vindt inbreker

Den Haag De politie hield donderdag 22 juli rond 20.20 uur een 46-jarige man uit Noordwijk aan wegens inbraak. De man had zich verstopt in de kelders van een pand aan het Verhulstplein, waar de laatste tijd een aantal keer koper is gestolen. Naar aanleiding van een inbraakalarm doorzochten agenten, met hulp van politiehond Thomas, het gebouw. De Noordwijker had zich goed verstopt, maar kon toch niet voorkomen dat Thomas hem uiteindelijk opspeurde. De man werd bij zijn aanhouding gebeten en werd daarvoor voor behandeling (onder toezicht) naar het ziekenhuis gebracht. De Noordwijker zal nog verhoord worden.

Twee personen aangehouden voor diefstal bromfiets

Den Haag De politie hield vrijdagnacht rond 03.45 uur twee mannen aan op verdenking van diefstal van een bromfiets. Surveillerende agenten op de Zuidwoldestraat een bestelbusje staan met daarin een bromfiets die vermoedelijk van diefstal afkomstig was. De bestelbus werd korte tijd later opgehaald door vier personen. De agenten hielden twee mannen aanhouden, de andere twee wisten te ontkomen. In de omgeving werd nog gezocht naar de twee gevluchte verdachten, maar deze werden niet meer aangetroffen. De twee aangehouden mannen, afkomstig uit Haarlem en Den Haag en beiden 19 jaar, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Politie int openstaande boetes

Den Haag Vier inwonders van Laak die nog boetes hadden openstaan, kregen donderdag 22 juli bezoek van de politie. Gezamenlijk moest dit viertal nog 24 boetes betalen met een totale waarde van circa 2370 euro. Het gros van de boetes stond op naam van een 26-jarige Hagenaar. Hij rekende op het politiebureau 1586 euro af voor in totaal 20 boetes. Surveillerende agenten troffen diezelfde dag rond 10.30 uur een groepje slapende mensen aan op de Jan van Beersstraat. Eén van hen, een 25-jarige man uit Gouda, bleek te staan gesignaleerd voor een openstaande boete van 150 euro. Omdat hij dit bedrag niet kon betalen, werd hij aangehouden. Hij zit inmiddels een vervangende celstraf uit van drie dagen.

Vrouw door het lint na vechtpartij

Den Haag/Loosduinen Een 40-jarige Haagse die was betrokken bij een uit de hand gelopen ruzie op het Deltaplein ging vrijdag 23 juli rond 00.30 uur volledig door het lint nadat zij was aangehouden door de politie. Surveillerende agenten zagen in eerste instantie een groepje van vier mensen onderling wat duwen en trekken. Voor zij hen konden aanspreken, gaf de Haagse één van de anderen een klap in het gezicht. Toen een agent haar hierop wilde aanhouden, begon zij te schreeuwen en zich te verzetten. Twee agenten waren nodig om haar in de boeien te kunnen slaan en over te brengen naar het politiebureau. Daar bleef zij zich verzetten en wist ze een van de agenten in zijn gezicht te schoppen en te beledigen. De agent deed hiervan aangifte. De vrouw zit nog vast.

MSN-ruzie leidt tot real life-confrontatie

Den Haag Een ruzie die jongeren al enige tijd via MSN uitvochten, leidde donderdagavond 22 juli rond 22.30 uur op de Groenezijde tot een confrontatie in real life. Een 17-jarige Hagenaar werd eerder die avond gebeld door één van de personen waarmee hij op MSN ruziede. Deze persoon vroeg hem naar buiten te komen, zodat ze de ruzie konden uitvechten. Samen met een 15-jarige vriend ging de Hagenaar hierop naar de Groenezijde. Daar trof het duo een groep aan van ongeveer twintig personen, waaronder ook de twee jongeren waarmee zij ruzie hadden. De 17-jarige werd meerdere keren geslagen, ook gooiden meerdere mensen in de groep met houten voorwerpen naar het tweetal. Zij vertelden tevens dat er met ijzeren balletjes op hen werd geschoten. De politie onderzoekt de zaak.

Onderzoek naar overlijden Voorburgse

Voorburg Agenten kregen donderdag 22 juli omstreeks 16.00 uur de melding dat in een woning aan de Kersengaarde een overleden vrouw was aangetroffen door familie. Agenten gingen, samen met de GGD, ter plaatse poolshoogte nemen. Vanwege de omstandigheden waaronder de 83-jarige bewoonster van het pand was aantroffen, kwam ook de recherche ter plaatse. Omdat een misdrijf niet kan worden uitgesloten, werd een Team Grootschalig Opsporen (TGO) opgestart. Forensisch specialisten verrichtten sporenonderzoek in de woning. Het Nederlands Forensisch Instituut zal vandaag sectie verrichten.

Acht personen in één auto

Wassenaar - Een 23-jarige man uit Rotterdam reed donderdagavond 22 juli om 18.43 uur zonder rijbewijs en met te veel passagiers over de N44. Agenten controleerden hem, omdat er acht mensen in één personenauto zaten: zes op de achterbank, twee voorin. Tijdens de controle bleek dat de Rotterdammer geen geldig rijbewijs had. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal. Voor het vervoeren van te veel mensen op de achterbank kreeg hij een waarschuwing.

Hennepkwekerij ontmanteld
Westland In een kas achter een woning aan de Breugomslaan in Honselersdijk troffen agenten donderdag 22 juli een flinke hennepkwekerij aan. Naar aanleiding van een M-melding gingen agenten poolshoogte nemen. Zij troffen in de kas13.365 hennepplanten en 16.146 hennepstekken aan. De planten zijn op last van de officier van justitie in beslag genomen en ter plaatse vernietigd. De drie aanwezigen in de kas, twee Hagenaars van 26 en 34 jaar en een 33-jarige Bulgaarse, werden aangehouden. Zij zitten nog vast voor verhoor. De recherche onderzoekt de zaak.

Rijden zonder rijbewijs
Westland Een surveillerende agent zag donderdag 22 juli omstreeks 19.00 uur op een parkeerplaats aan de Sibelius een busje met een openstaande schuifdeur een rondje rijden. Bij het zien van de agent, zette de bestuurder zijn auto stil. De man, een 18-jarige Pool, bleek geen rijbewijs te hebben. Hij verklaarde het busje even verplaatst te hebben om doorgang te verlenen aan een vrachtwagen. De officier van justitie bepaalde dat de man een boete van 220 euro moest betalen.

Botsing brommer-fiets
Westland Op de Nieuweweg in Poeldijk reed donderdag 22 juli een brommerrijdster achterop een fietsster. De brommerrijdster, 16 jaar uit Honselersdijk, reed omstreeks 12.15 uur op de Nieuweweg en naderde van achteren een 28-jarige Maaslandse op de fiets. Voordat de Honselersdijkse het doorhad, was ze de fietsster al zó dicht genaderd dat ze alleen nog maar hard kon remmen. Ze schampte de fietsster en kwam hard ten val op het wegdek en, zo bleek later in het ziekenhuis, brak bij de val haar sleutelbeen. De fietsster kwam verderop ten val, maar raakte niet gewond.

Vrouw breekt enkel bij straatroof
Delft Een 22-jarige Zwitserse vrouw brak donderdag 22 juli haar enkel toen twee mannen probeerden haar te beroven van haar tas. Omstreeks 11.45 liep de vrouw op de Oude Langendijk. Ter hoogte van de Jacob Gerritstraat voelde zij dat er hard aan haar schoudertas getrokken werd. De bijrijder van een scooter, die vanaf de Oostsingel aan was komen rijden, had het kennelijk op de tas van de vrouw gemunt. Het slachtoffer gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bleef haar tas vasthouden. Het hengsel van de tas scheurde door het trekken, maar het lukte de bijrijder niet de tas van de vrouw af te pakken. De daders reden er op de scooter vandoor over de Oude Langendijk in de richting van de Koornmarkt. Daar vandaan reed de scooter via de Koornmarkt de Nieuwe Langendijk op en weer terug naar de Koornmarkt. Daar vandaan is onbekend waar de mannen naartoe zijn gereden. Direct werd een Burgernetactie opgestart, maar dit leidde niet tot de aanhouding van de verdachten. In het ziekenhuis bleek de vrouw, die in Nederland op vakantie is, haar enkel te hebben gebroken. De daders reden op een zwarte scooter. Van de bijrijder is bekend dat het om een blanke man gaat. De recherche van Bureau Delft onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. Heeft u meer informatie over de daders, hun vluchtroute of hun signalement? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Delft via nummer 0900-8844.

Agenten en verdachte gewond

Zoetermeer - Op de kruising van de Zambezistroom en de Scheldestroom reed een 24-jarige Amsterdammer vrijdagochtend 23 juli met zijn motorrunner in op drie politieagenten. Eén van hen trok hierop zijn wapen en schoot de Amsterdammer in zijn been. Een andere agent kon echter niet meer op tijd opzij springen en werd vol door de motor geraakt. Hij brak zijn been. De derde agent kreeg benzine in zijn gezicht en moest eveneens worden behandeld in het ziekenhuis.

Verscheidene agenten gingen naar de omgeving van de Zambezistroom, nadat buurtbewoners hadden rond 02.30 uur gemeld dat zij mogelijk schoten hadden gehoord. Al snel werd de motorrunner gesignaleerd. Hij reed veel te hard, zonder licht en zonder kentekenplaatje in de richting van de Zambezistroom. Op de kruising met de Scheldestroom wilden de drie agenten hem tot stoppen dwingen. Hij reed echter vol op hen in. De verdachte werd aangehouden en behandeld in het ziekenhuis. Daarna werd hij overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten.

De Rijksrecherche en Bureau Zoetermeer doen onderzoek na de toedracht van het incident.

In het kader van het onderzoek naar het inrijden op de agenten is Bureau Zoetermeer op zoek naar getuigen. Mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren of de verrdachte op de motorrunner eerder al hebben zien rijden, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Zoetermeer, via telefoonnummer 0900-8844.

Politie zoekt getuigen steekpartij

Zoetermeer De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt getuigen van een incident op de Van Leeuwenhoeklaan, waarbij donderdagmiddag 22 juli een 26-jarige man meerdere malen gestoken werd en ernstig gewond raakte.

Rond 17.45 uur werd de man voor de deur van zijn woning belaagd door twee mannen, die hem in zijn rug, nek en schouder staken. Ook beroofden zij hem onder meer van een horloge en geld. Op het moment dat hij werd aangevallen en beroofd, stond het slachtoffer te praten met een kennis. Tevergeefs probeert deze kennis de belagers nog te stoppen. Nadat zij de benen hebben genomen, brengt de kennis de zwaargewonde man naar het ziekenhuis.

De twee daders zijn gevlucht in de richting van de benzinepomp gevlucht. Het is echter ook mogelijk dat zij de richting van de Dunantstraat op zijn gegaan. Dader één is een man van Afrikaanse afkomst, 1.70 m lang, en heeft een bol/dik postuur. Hij droeg een zwarte sportbril met donkere glazen en een zwarte jas tot op de heupen, met witte strepen op de mouwen. Dader twee is een man van Noord-Afrikaanse afkomst van 16/17 jaar, 1.70/1.75 m lang met een slank postuur. Hij droeg een petje.
De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Ook mensen die anderzijds informatie hebben over de daders, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Zoetermeer, via telefoonnummer 0900-8844.