Openbaar Ministerie

Officier wil gevangenisstraf voor Alphense brandstichter

23 juli 2010 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag tegen een 34-jarige man uit Alphen aan den Rijn een gevangenisstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk geëist in verband met vier brandstichtingen. De man wordt ervan verdacht dat hij op 14 april dit jaar in zijn woonplaats een elektriciteitskastje, container, fiets en houten kastje in brand heeft gestoken.

In de nacht van 13 op 14 april werden er in Alphen aan den Rijn tussen 00.20 en 1.10 uur vier brandjes gesticht. Tegen de gevel van een woning aan de Kleiweg werd een elektriciteitskastje in brand gestoken, op de Henri Dunantweg werd in de buurt van een verzorgingshuis een container in brand gestoken. In de voortuin van een woning aan de Groenoord stak de verdachte een kastje in brand en ook een fietsmand met daarin kranten werd in brand gestoken.

Getuigen van de brandstichtingen belden de politie. Een politieagent zag in de buurt van de vierde brand een man die aan het signalement van de verdachte voldeed. Hij verdween even uit het zicht, maar kon kort daarop dankzij een oplettende brandweerman worden aangehouden. De verdachte heeft de brandstichtingen bekend.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.