Rechtbank 's-Hertogenbosch


Parkeerterreinen nabij Eindhoven Airport voorlopig open

âs-Hertogenbosch, 23 juli 2010 - Het blijft vooralsnog mogelijk te parkeren op de parkeerterreinen aan onder meer de Luchthavenweg in Eindhoven. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank âs-Hertogenbosch vandaag geoordeeld.

De gemeente Eindhoven legde op 13 april en 16 juni jl. dwangsommen op aan twee aanbieders van parkeerplaatsen buiten de door Eindhoven Airport geëxploiteerde parkeerterreinen. Volgens het college van burgemeester en wethouders zijn de parkeerterreinen aan de Luchthavenweg 51, 53, 54 en 67 en de Jan Olieslagersweg 4 / Freddy van Riemsdijkweg strijdig met het bestemmingsplan. Ook zou op de percelen gebouwd zou zijn zonder bouwvergunning. De twee aanbieders van deze parkeerplaatsen maakten bezwaar tegen het besluit van de gemeente en vroegen de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzieningenrechter heeft de dwangsombesluiten van de gemeente Eindhoven geschorst. De voorzieningenrechter is niet overtuigd van de juistheid van de uitleg van de gemeente over de voorschriften van het bestemmingsplan. Uit de enkele omstandigheid dat een specifieke zone is aangewezen voor parkeerdoeleinden volgt niet zonder meer dat de gemeente beoogde het exploiteren van een andere zelfstandige parkeervoorziening tegen te gaan.

Dit betekent dat het vooralsnog mogelijk blijft te parkeren op de genoemde parkeerterreinen in de omgeving van Eindhoven Airport. De aanbieders hoeven de dwangsommen niet te betalen.

LJ Nummers

BN2184
BN2187
BN2181

Zie het origineel
Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 23 juli 2010 Naar boven