Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 23 juli

Alkmaar, 23-07-2010 o 14.00 uur

Ramkraak geldautomaat: getuigen gezocht

Anna Paulowna, vrijdag 23 juli

Vrijdagochtend heeft rond 03.00 uur een ramkraak plaatsgevonden bij een geldautomaat van een bank aan de Molenvaart. De politie kreeg een melding dat er een auto in brand stond en dat er een ontploffing te horen was. Ter plaatse bleek dat de deur van het pand vernield was. Waarschijnlijk is dit met auto gebeurd die daarna in brand is gestoken. Vermoedelijk is er een gasexplosief gebruikt om toegang te krijgen tot de ruimte achter de automaat. Er is een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Bij het ter plaatse gaan kwamen agenten twee autos tegen die met hoge snelheid in de richting van de Lagedijk reden. Er volgde een achtervolging. Onder weg werden er uit de vluchtautos metalen kraaienpoten gegooid om de banden van de politieautos lek te krijgen. Dit leverde door de hoge snelheden gevaarlijke situaties op. Bij de Waarderpolderhoofdweg richting Kolhorn verloor men de autos uit het zicht verloren de hoge snelheid van de vluchtautos.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u vrijdagochtend rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien op of in de omgeving van de Molenvaart? Neemt u dan contact op met de recherche in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Poging ramkraak bij juwelier: getuigen gezocht

Bovenkarspel, donderdag 22 juli

Bij een juwelier aan de Hoofdstraat vond donderdagochtend rond 04.10 uur een poging plaats tot een ramkraak. Voor de deur van de winkel stonden plantenbakken. Deze werden met een auto omver gereden, waarna men de roldeur voor de toegangsdeur probeerde te rammen. De ramkraak mislukte. Een getuige hoorde de klap en zag nog net een kleine rode auto waarin twee personen stapten. De auto reed weg in de richting van de Veilingweg. Er bleven allerlei auto-onderdelen achter voor de juwelier. De rode Ford Escort werd donderdagmiddag rond 17.00 uur teruggevonden op de Molenweg in Andijk. De auto bleek als gestolen te staan gesignaleerd.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u donderdagochtend iets verdachts gezien op of in de omgeving van de Hoofdstraat rond bovengenoemd tijdstip of op de Molenweg in Andijk? Neemt u dan contact op met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Ook als u anderszins informatie hebt die van belang kan zijn wordt u verzocht contact op te nemen met de recherche.

Verdachte woningoverval Den Helder aangehouden
Alkmaar, vrijdag 23 juli

De politie heeft een verdachte aangehouden van de woningoverval die op 18 juni in Den Helder plaatsvond. Hierbij raakte de 79-jarige bewoner ernstig gewond. De 28-jarige man uit Den Helder werd dinsdag 20 juli aangehouden en vrijdag 23 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Alkmaar. Die heeft hem voor veertien dagen in bewaring gesteld. De verdachte heeft bekend

De dader kwam het huis binnen via de achterdeur en trof de bewoner in de bijkeuken. Hij eiste geld en sloeg het slachtoffer meermalen met een nog onbekend voorwerp op zijn hoofd. De bewoner liep ernstig hoofd- en hersenletsel op en werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Het gaat nu naar omstandigheden redelijk met hem.

De verdachte wordt vooralsnog poging tot doodslag ten laste gelegd.

Pelikaan brengt verkeer in gevaar

Den Oever, donderdag 22 juli

Een pelikaan veroorzaakte donderdagavond rond 18.45 uur een gevaarlijke situatie op de Rijksstraatweg. Het dier, dat ontsnapt was uit de Beekse Bergen, liep in een weiland langs de weg en zorgde voor veel bekijks. Hierdoor werd het verkeer in gevaar gebracht. Politieagenten dreven de pelikaan daarom op naar een schuur van een nabijgelegen boerderij. Er werd contact gelegd met de Beekse Bergen. Het dierenpark haalde de vogel op.

Heling fiets

Alkmaar, donderdag 22 juli

Een 28-jarige Alkmaarder werd donderdagmiddag rond 13.30 uur aangehouden op de Frieseweg. Een agent zag de man fietsen op een damesfiets met het beugelslot in gesloten stand. Hij werd staande gehouden en moest zich legitimeren. De agent trok het framenummer van de fiets na. Deze bleek begin juni gestolen te zijn. De man werd aangehouden voor heling.

Dronken man aangehouden

Den Helder, donderdag 22 juli

Een 29-jarige man uit Den Helder werd donderdagavond rond 23.50 uur aangehouden op de Koningstraat. De man had de confrontatie opgezocht met twee Antilliaanse mannen en gedroeg zich erg provocerend naar hen. Hij beledigde hen en schold hen uit. Toen de agenten hem op zijn gedrag aanspraken ging hij door met zijn uitspraken. Hem werd gevraagd zijn identiteitsbewijs te overhandigen. Dit had hij niet bij zich. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Nadat zijn identiteitsbewijs was langs gebracht werd hij heengezonden.

Snelheidscontrole

Wieringerwerf, donderdag 22 juli

Bij een snelheidscontrole op de Medemblikkerweg werden donderdagmiddag tussen 14.30 en 18.00 uur 690 bestuurders gecontroleerd. Er werden 113 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 127 km/u. Op deze weg is 80 km/u toegestaan.

Alkmaar, donderdag 22 juli

Op de Zeswielen werd donderdagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 2636 bestuurders waren er 205 in overtreding. Op deze weg, waar 50 km/u is toegestaan, was de hoogst gemeten snelheid 89 km/u.