Gemeente Maastricht

Nieuwe parkeerduur en -tarieven in Jekerkwartier, Maastricht

De ondernemers van het Jekerkwartier hebben vandaag samen met wethouder Albert Nuss (Duurzaamheid, Mobiliteit en Kenniseconomie) de nieuwe parkeerduur en -tarieven voor het Maastrichtse Jekerkwartier geïntroduceerd. Bezoekers kunnen vanaf vandaag hun auto langer en op sommige plekken ook goedkoper parkeren in dit deel van Maastricht.

Park + Walk aan de Prins Bisschopsingel en Hubertuslaan Aan de Prins Bisschopsingel tussen Tapijnkazerne en Aldenhofpark en aan de Hubertuslaan (centrumzijde) wordt het laagtarief parkeren ingevoerd. Dat betekent dat hier tegen een tarief van EUR1,40 euro per uur en maximaal EUR6,- per dag kan worden geparkeerd. Hiermee wordt rond het stadspark een aantrekkelijke Park + Walk faciliteit gecreëerd. De parkeerplaatsen aan de Hubertuslaan aan de zijde van de woningen vallen buiten deze regeling. Deze worden aangewezen als exclusieve vergunninghouderplaatsen om zo de bewoners een parkeerplaats te kunnen garanderen.

Van twee naar vier uur
De straten Henri Hermanspark, Sint Lambertuslaan, Van Heylerhofflaan, Prins Hessen Casselstraat, Sint Pieterskade en de Prins Bisschopssingel (ventweg) blijven het hoogtarief houden. De maximale parkeerduur op deze straten wordt wel verlengd van 2 naar 4 uur.

In goed overleg
De wijzigingen die worden doorgevoerd zijn tot stand gekomen in goed onderling overleg met bewoners en ondernemers van het Jekerkwartier. De maatregelen moeten er voor zorgen dat de ondernemers in het Jekerkwartier beter bereikbaar worden.
De gemeente heeft de wijzigingen doorgevoerd omdat het in de omgeving van het Jekerkwartier ontbreekt aan (ondergrondse) langparkeerfaciliteiten. De maatregelen sluiten bovendien naadloos aan op het beleid van de gemeente om meer dynamiek te brengen in de aanloopstraten.