Gemeente Den Haag

Scheveningen voorbereid op hartstilstand badgasten


* Laatste wijziging: 23 juli 2010

De Scheveningse boulevard is vanaf vrijdag 23 juli `6 Minuten Zone'. Dat betekent dat deze zone zo is ingericht dat er binnen 6 minuten na het bellen van 112 gereanimeerd en gedefibrilleerd kan worden. Hiermee wordt de overlevingskans bij een hartstilstand met 50 à 70 % vergroot. Scheveningen is de eerste badplaats in Nederland met een 6 Minuten Zone.
Ook Boomerang Beach maakt onderdeel uit van de 6 Minuten Zone Ook Boomerang Beach maakt onderdeel uit van de 6 Minuten Zone

Succesvolle samenwerking

De gemeente Den Haag en de Vereniging van Strandexploitanten hebben de handen ineen geslagen. Met ondersteuning van de Hartstichting hebben ze in 13 (horeca)ondernemingen AED's geplaatst en medewerkers getraind.

Waarschuwing via sms

De 6 Minuten Zone is aangesloten op het alarmeringssysteem van AED-Alert. Wanneer een melding via 112 over een vermoedelijke hartstilstand binnenkomt, worden de getrainde reanimatie-medewerkers in Scheveningen door een sms gewaarschuwd. Zij kunnen dan binnen 6 minuten bij het slachtoffer zijn.

Hartstichting blij met komst 6 Minuten Zone

In de drukbezochte badplaats is het belangrijk tijdig hulpverlening te kunnen bieden. Jaarlijks stijgt het aantal badgasten op Scheveningen dat onwel wordt. De oorzaak is de toename van de bezoekersaantallen in combinatie met zomerhitte. De Hartstichting vindt het belangrijk dat hulp bij een hartstilstand goed georganiseerd is en is blij met de komst van de zone in Scheveningen.

Kijk voor meer informatie over de 6 Minuten Zone op www.6minutenzone.nl