Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 juli 2010

Automobilist onwel geworden

Borne

Donderdag 22 juli omstreeks 08.00 uur raakte een 42-jarige automobilist uit Doesburg onwel op de A35 ter hoogte van Borne-West. Getuigen zagen dat de 42-jarige automobilist plotseling naar links stuurde, afremde en op de linkerrijbaan tot stilstand kwam. De auto bleef stilstaan en het remlicht bleef branden. Alerte omstanders schoten ter hulp en zagen dat de bestuurder onwel was geworden. Eén van de omstanders, een 31-jarige vrouw uit Enter, begon direct met reanimatie. Toen de ambulance ter plaatse kwam, is het slachtoffer verder behandeld en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. (2010066311)

Vier drugskoeriers aangehouden dankzij anonieme tip

De Lutte

Donderdag 22 juli kreeg de politie een anonieme tip. Er zouden twee Poolse voertuigen onderweg zijn van Amsterdam naar Polen. In de auto's zou mogelijk drugs vervoerd worden. Er werd een omschrijving gegeven van beide auto's.

Door Politie Twente en de Duitse politie werd op twee plaatsen post gevat op de A1, vlakbij de grensovergang. Beide auto's zijn omstreeks 18.00 uur aangetroffen en gecontroleerd. In één van de auto's werd vier kilo weed aangetroffen. In de andere auto werd een slagwapen aangetroffen. De drugs en het slagwapen zijn in beslag genomen. De bestuurders en bijrijders, vier Poolse mannen van 37, 31, 28 en 20 jaar oud, zijn overgedragen aan de Duitse politie. (2010066530)

Snorfietser gewond bij aanrijding

Almelo

Een 17-jarige Almeloër raakte donderdag 22 juli omstreeks 17.30 uur gewond bij een aanrijding op de kruising Egbert ten Catelaan / Willem de Clercqstraat in Almelo.

De 17-jarige snorfietser reed op de Egbert ten Catelaan en stond bij de verkeerslichten te wachten om rechts af te slaan richting de Willem de Clercqstraat. Daarachter stond een 34-jarige automobilist uit Almelo, die ook rechts af wilde slaan. Toen beiden rechtsaf sloegen, ontstond een aanrijding tussen beiden. De snorfietser raakte hierbij gewond en is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010066509)

Man aangehouden i.v.m. stelen DVD's uit bibliotheek

Nijverdal

Een 36-jarige man uit Nijverdal is aangehouden, omdat hij wordt verdacht van diefstal van DVD's uit de bibliotheek van Nijverdal aan de W. Alexanderstraat. Donderdag 22 juli deed een medewerker van de bibliotheek aangifte van de diefstallen die het afgelopen half jaar plaatsvonden. Justitie bepaalt welke straf de 36-jarige man krijgt. (2010061342)

Man aangehouden voor rijden onder invloed

Rijssen

Een 41-jarige automobilist uit Rijssen is donderdag 22 juli omstreeks 21.00 uur aangehouden op de Zuiderstraat in Rijssen, omdat hij onder invloed van alcohol een bestelauto bestuurde.

Agenten controleerden omstreeks 21.00 uur de 41-jarige automobilist. Omdat zij vermoedden dat de automobilist onder invloed van alcohol verkeerde, namen zij hem voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse ruim 1,06 promille uit. Omdat het de derde keer is dat de man is aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol, zal hij een rijvaardigheidstest moeten afleggen. Hieruit zal moeten blijken of hij nog langer over een rijbewijs mag beschikken. (2010066557)

Man pleegt vijfde winkeldiefstal deze maand

Enschede

Donderdag 22 juli is een 44-jarige Enschedeër aangehouden nadat hij een diefstal pleegde bij een supermarkt aan de Noorderhagen in Enschede. Het is de vijfde maal deze maand dat de man wordt aangehouden voor winkeldiefstal.

De bedrijfsleider van de supermarkt zag dat de man een fles alcoholische drank uit het schap pakte en deze vervolgens niet afrekende. De bedrijfsleider sprak hem aan nadat de man de kassa's was gepasseerd. Onder zijn jas zat de fles alcoholische drank, in zijn tas zaten nog twee blikjes bier, ook deze waren niet afgerekend. De politie werd ingeschakeld. De man is aangehouden.

Omdat het de vijfde keer is deze maand dat de man is aangehouden voor winkeldiefstal, wordt hij vrijdag 23 juli voorgeleid bij de Officier van Justitie en is hij in verzekering gesteld. (2010066351)

Auto over kop

Albergen

Op donderdag 22 juli omstreeks 12.30 uur vond er een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Kloosteresweg in Albergen. De bestuurder, een 21-jarige man uit Albergen, en de inzittende van de auto, een 21-jarige man uit Geesteren, raakten hierbij gewond. Zij zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto waarin zij zaten is over de kop geslagen. De oorzaak van het ongeval is onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in. (2010066417)

Winkelverbod overtreden

Almelo

Op donderdag 22 juli omstreeks 14.15 uur overtrad een 51-jarige man uit Almelo een winkelverbod. Dit winkelverbod had hij eerder opgelegd gekregen en was geldig voor een winkel aan de Rosa Luxemburgstraat in Almelo. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2010066450)

Verkeersongeval, scooterrijder gewond

Enschede

Op donderdag 22 juli omstreeks 08.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen een scooter en een auto in op de Deurningerstraat in Enschede. De scooterrijdster, een 19-jarige vrouw uit Hengelo, raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De scooterbestuurster reed vanuit het centrum van Enschede over de Deurningerstraat en wilde linksaf de Bachlaan inslaan. Vanuit tegenovergestelde richting kwam er verkeer aan en daarom moest zij stoppen. De bestuurder van een auto, een 47-jarige man uit Enschede, die achter de scooter reed merkte dit te laat op en reed tegen de scooter aan. (2010066319)




Politie Twente