Gemeente Maasgouw


Symposium binnenhavens

De Provincie Limburg streeft naar een samenhangend havennetwerk dat de gehele provincie optimaal bedient. Om dat te onderstrepen neemt de Provincie het voortouw om een concrete uitvoeringsagenda havenbeheer te realiseren die in het najaar bestuurlijk wordt vastgesteld. Een praktische agenda waarin Provincie, gemeenten en bedrijfsleven gezamenlijk optrekken om de havenprofessionalisering en de aanverwante logistiek in Limburg verder op de (bestuurlijke) kaart te zetten.

Die toezegging deed gedeputeerde Bert Kersten, portefeuillehouder Limburgse binnenhavens, tijdens het Symposium Binnenhavens op 8 juli 2010 bij het PLC in Born.

Het symposium, onder de titel `Limburgse Binnenhavens, koploper in Nederland' is een initiatief van de Provincie Limburg in samenwerking met het European Logistics Center Limburg (ELC) en de Kamer van Koophandel Limburg. Onder dagvoorzitterschap van voormalig wethouder Maastricht, Wim Hazeu, luisterden de talrijk opgekomen aanwezigen (ruim 140 geĂŻnteresseerden uit het bedrijfsleven en overheidssectoren) naar sprekers die een beeld schetsten van belangrijke ontwikkelingen rondom de Limburgse binnenhavens en logistieke bedrijvigheid.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00