Rechtbank Amsterdam


Stichting Moslimomroep kan vooralsnog niet uitzenden

Amsterdam, 23 juli 2010 - De Amsterdamse voorzieningenrechter heeft 22 juli beslist dat de Stichting Moslimomroep (SMO) voorlopig geen uitzendingen mag gaan verzorgen. Ook ontvangt de SMO nog geen geld om programma's te produceren.

Het Commissariaat voor de Media heeft de Stichting Samenwerkende Moslim Organisatie Nederland (SMON) aangewezen om met ingang van 1 september 2010 tot en met 2015 het media-aanbod op geestelijk terrein van de islam te verzorgen. De SMO vindt dat zij had moeten worden aangewezen omdat zij de achterban beter vertegenwoordigt. De SMO heeft daarom de voorzieningenrechter gevraagd, in afwachting van een definitieve beslissing, te bepalen dat de SMO en niet de SMON kan gaan uitzenden op radio en tv.

De voorzieningenrechter heeft dit verzoek afgewezen. Op dit moment is nog niet zeker welke moslimomroep de uitzendingen mag gaan verzorgen. Op korte termijn behandelt de rechtbank de bodemzaak in dit geschil en zal er definitief een knoop worden doorgehakt. De SMON is sinds de aanwijzing bezig met het voorbereiden van uitzendingen en heeft daar ook geld voor gekregen. De voorzieningenrechter vindt dat het belang van de SMON om daar voorlopig mee door te gaan op dit moment zwaarder weegt dan het belang van de SMO om al in afwachting van de bodemzaak met de voorbereidingen te kunnen beginnen.

LJ Nummer

BN2242

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Amsterdam Datum actualiteit: 23 juli 2010 Naar boven