Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 23-07-2010

Politie vordert rijbewijs in na verlaten plaats ongeval

TERHEIJDEN - De politie heeft gisteravond het rijbewijs ingevorderd van een 58-jarige automobiliste uit Terheijden. Aanleiding daartoe was dat de vrouw als bestuurster van een personenauto betrokken was bij een verkeersongeval op de Zeggelaan. Een 39-jarige motorrijder uit dezelfde plaats raakte daarbij licht gewond. De vrouw reed rond 20.10 uur vanuit de Hoofdstraat de Zeggelaan in. Tijdens het oprijden van een
parkeerterrein sneed ze dev motorrijder af die daarbij ten val kwam. Na het ongeval reed de verdachte weg, zonder haar identitiet of die van haar auto kenbaar te maken. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in en troffen de vrouw thuis aan.

Drietal opgepakt voor openlijke geweldpleging

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag drie minderjarige jongens van 17, 18 en 19 jaar, allen afkomstig uit Oosterhout aangehouden. Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. De politie stelt een onderzoek in.

Rond 15.30 uur ontvingen agenten de melding van een mishandeling in een parkje aan het Tijmhof. Twee 15-jarige plaatsgenoten meldden dat het drietal de jongens in het parkje benaderde. Direct werd één van hen geslagen. Na de mishandeling richtten de verdachten zich op de andere 15-jarige jongen. Ook hij kreeg enkele klappen in het gezicht. Beide slachtoffers liepen lichte verwondingen op. Tijdens het verhoor op het bureau verklaarde één van de verdachten dat hij al langere tijd problemen heeft met enkele jongeren uit de buurt, waaronder de slachtoffers.. Gisteren ontstond er wederom een confrontatie waarop de zaak escaleerde.

Politie houdt verdachte aan voor poging inbraak woning

RIJEN - De politie heeft gisteren een 22-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging inbraak in een woning aan de Saksen Weimansstraat van 20 juli jl. De man is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De bewoners van de woning aan de Saksen Weimanstraat hoorden 20 juli jl. rond 22.45 uur gestommel in de woning. Op de benedenverdieping zagen ze twee onbekende mannen bij het achterraam. Beiden vluchtten bij het zien van de bewoner weg. Onderzoek wees uit dat er braakschade bij het slot van de achterdeur was. De politie nam een aangifte aan en startte een onderzoek. Dit onderzoek wees in de richting van de verdachte. Met toestemming van de officier van justitie werd hij buiten heterdaad aangehouden.

Ex mishandeld door nieuwe vriend

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteren een 34-jarige man en een 26-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging. De vrouw van bedreiging. Beiden zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Een 32-jarige Oosterhouter meldde op 19 juni jl. dat de nieuwe vriend van zijn 26-jarige ex, de 34-jarige, hem had mishandeld. Tijdens de mishandeling lukte het slachtoffer om te vluchten en de politie in kennis te stellen. Agenten die de man spraken zagen dat hij diverse verwondingen in het gezicht had. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij onder andere een neusfractuur had. Tijdens de mishandeling bedreigde de ex-vriendin, de 26-jarige de moeder van het slachtoffer. De politie kreeg toerstemming voor de aanhouding buiten heterdaad. Zij onderzoekt de aanleiding tot de mishandeling en bedreiging.

Auto en gevel lopen schade op bij autobrand

OOSTERHOUT - Vanmorgen rond 01.30 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer een melding van een autobrand in de Kloosterstraat. Daar troffen de agenten een brandende auto aan. De brand zorgde voor schade aan de gevel van een gebouw waartegen de auto geparkeerd stond. Een andere auto die in de directe omgeving geparkeerd stond liep eveneens schade op. Nadat de brand geblust was wees het eerste onderzoek dat er geen aanwijzingen waren voor brandstichting.

Auto weg na woninginbraak

OOSTERHOUT - Bij een woninginbraak aan de Zeislaan hebben daders vannacht een grijs gekleurde Polo met het kenteken 92-LXJ-7 buit gemaakt. De inbraak vond rond 04.00 uur plaats. Het lukte de inbrekers in de woning door de gaatjesboor methode waardoor de deurklinken geopend konden worden. Uit het pand werden de autosleutels weggenomen. De auto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats werd meegenomen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 23-07-2010 15:17 | © Regio Midden en West Brabant |