Philips


Philips' concepten voor OLED-armaturen eervol vermeld in de I.D. Annual Design Review 2010

23 juli, 2010

Eindhoven, Nederland - Philips ontving een eervolle vermelding voor zijn OLED-armatuurconcept `The Beauty of Interaction` in het toonaangevende I.D. Annual Design Review 2010.

Het `The Beauty of Interaction'-concept, waarmee Philips de combinatiemogelijkheden van omgevings- en functionele verlichting verkent, maakt gebruik van een eenvoudige, op bewegingen gebaseerde interactie. Dit resulteert in diffuus, subtiel en zacht licht. De armatuurconcepten (een tafel-, vloer-, wand- en pendelmodel) maken gebruik van een dun aluminium `lichtmes' waarin conventionele en organische LED-technologie (OLED) is toegepast. Het `The Beauty of Interaction'-concept werd voor het eerst gelanceerd tijdens de Milan Furniture Fair in 2009.

"OLED-technologieën bieden ontwerpers nieuwe kansen en uitdagingen. Doordat zij zich niet langer hoeven te beperken tot alleen maar het ontwerpen van licht kunnen ze nu ook aandacht schenken aan de lichteffecten en de manier waarop het licht wordt gebruikt om een boodschap over te brengen, emoties los te maken of sfeer te scheppen", zegt Oscar Pe?na, Senior Creative Director voor Lighting. "De flexibiliteit die de nieuwe technologieën met zich meebrengen, schept mogelijkheden op veel verschillende gebieden. Nu kan elk oppervlak veranderd worden in een lichtbron. OLED's stellen ons in staat het licht opnieuw vorm te geven."

Voor ontwerpers schept het gebruik van OLED-technologie nieuwe kansen in het complementeren van productontwerp, interactie en lichteffecten.

Ga voor meer informatie. naar www.lumiblade.com.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Liesbeth De Smedt Woordvoerder Philips Lighting Tel. +31 40 27 86 157 liesbeth.de.smedt@philips.com
---

Over I.D. Annual Design Review

Sinds 1954 betuigt de I.D. Annual Design Review erkentelijkheid voor de beste vormgeving van producten, meubels, drukwerk en omgeving, van iconisch tot obscuur. Elk jaar wordt het bekroonde werk gekozen door een jury van gerenommeerde vakmensen die, samen met de redactie van I.D., de overvloed aan inzendingen samenbundelen tot een duidelijk overzicht van de stand van zaken op ontwerpgebied. Het overzicht dat hieruit voortkomt, wordt gepubliceerd in de juli-augustus-uitgave van I.D. Magazine, dat is het jaarlijkse Annual Design Review-nummer. Kijk voor meer informatie op: www.id-mag.com.
---

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbodop het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.