Vlaamse Overheid

Opleidingssteun

Strategische Investerings- en Opleidingssteun

Persmededeling van de Vlaamse Regering

vrijdag 23 juli 2010

Vandaag 23 juli 2010 heeft de Vlaamse Regering op voorstel van Vlaams minister-president Kris PEETERS in totaal 3,7 miljoen euro investeringssteun toegekend, in het kader van het systeem "strategische investerings- en opleidingssteun". De steun heeft betrekking op 68,5 miljoen euro investeringen.

LCP heeft in Oostkamp een rekencentrum ("data center" ) waar computerinfrastructuur ter beschikking staat van ondernemingen. LCP bouwt een tweede center (DCO2) van 5.653 m2 dat zal beschikken over 3.115 m2 datavloer voor ongeveer 60.000 servers. Het center wordt het meest energiezuinige in Europa. De investeringskost bedraagt 14,5 miljoen euro. De Vlaamse Regering geeft 1 miljoen euro investeringssteun.

Op 21 oktober 2009 vernielde een brand de productiehall van de onderneming Vermauts Boerenbrood in Hooglede. Aangezien Aldi inmiddels haar bestellingen gevoelig had uitgebreid werd beslist de onderneming terug op te bouwen op een meer geschikte en grotere locatie in Lendelede. De investeringskost bedraagt 14,3 miljoen euro. De Vlaamse Regering verleent 714.400 euro investeringssteun.

De NV drukkerij VD uit Sint-Niklaas biedt aan haar klanten alle types van drukwerk aan volgens het zogenaamde "one-stop-shopping" concept. De onderneming plant een verdubbeling van haar capaciteit. Hiertoe wordt een nieuwe vestiging opgericht in Temse. De investeringskost bedraagt 11,8 miljoen euro. De Vlaamse Regering ondersteunt dit project in de vorm van 1 miljoen euro investeringssteun.

Tenslotte kende de Vlaamse Regering 1 miljoen euro strategische investeringssteun toe aan Espabel Trading dat in de haven van Gent een nieuwe cementklinker vermalingsinstallatie gaat oprichten. Op die locatie kunnen de grondstoffen per zeeschip worden aangevoerd en bestaat de mogelijkheid om het cement via de binnenwateren naar onze buurlanden af te zetten. De bouw van de fabriek zal een kleine twee jaar in beslag nemen en kost in totaal 27,9 miljoen euro. Eens de fabriek volledig operationeel is, zullen daar 30 mensen voltijds werken.