Syntens

De Innovation Officer regeling, waarbij een MKB-bedrijf met subsidie een zogeheten Innovation Officer kan aannemen om innovaties in het bedrijf te stimuleren, werkt. Ondernemers zetten door deze regeling inderdaad meer ideeën om in concrete resultaten en realiseren meer nieuwe producten en diensten. Dat blijkt uit onderzoek dat Syntens heeft laten uitvoeren om meer zicht te krijgen op het effect van deze regeling.

MKB-bedrijven in Zuid-Nederland kunnen een beroep doen op de Innovation Officer regeling, indien zij een concreet innovatietraject willen uitvoeren, maar daarvoor niet de juiste mensen en vaardigheden in huis hebben. Het gaat hierbij veelal om product- en technologiegerelateerde ondernemingen. Deze regeling is in Limburg voor het eerst aangeboden in het project âMKB Springplankâ in 2007. Hieraan namen destijds 40 MKB-bedrijven deel. Sinds 2009 is er een nieuwe regeling van kracht, waarbij in Zuid-Nederland 35 bedrijven deelnemen. Ondernemers kunnen hierbij tot 35% van de loonkosten van een Innovation Officer vergoed krijgen. Sinds kort is de naamstelling van deze regeling veranderd in âInnovatiemedewerkerâ.
Syntens begeleidt de bedrijven en geeft voorlichting over de regeling, die binnen het Operationeel Programma Zuid-Nederland (OP-Zuid) mede mogelijk wordt gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Om het effect van de regeling te onderzoeken, heeft Syntens de TU Eindhoven de opdracht gegeven voor een onderzoek.

Innovation Officer regeling is zijn geld waard
Uit het onderzoek blijkt dat de Innovation Officer regeling inderdaad zorgt voor een innovatieversnelling binnen het bedrijf. De regeling is absoluut zijn geld waard, vindt bijna 80% van de ondervraagde ondernemers. 85% Van de ondernemers geeft aan dat het bedrijf door de aanwezigheid van de Innovation Officer hun ideeën heeft kunnen omzetten in concrete resultaten.
Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de Innovation Officer een brede impact heeft op het bedrijf en dat de Innovation Officer vooral buiten het bedrijf actief is en weinig vanachter het bureau zijn werk doet. Het netwerk van de Innovation Officer is hiermee van grote waarde voor het bedrijf.

Open Innovatie
Murk Peutz, regiodirecteur van Syntens Zuid-Nederland, herkent de onderzoeksresultaten: âOndernemers ervaren knelpunten bij het realiseren van hun innovaties. Gebrek aan capaciteit/tijd en kennistekort zijn hiervoor de belangrijkste redenen. Het is dan ook logisch dat een regeling als deze, veel MKB-bedrijven in staat stelt om eerder, beter en sneller hun innovaties te kunnen realiseren.â Daarnaast zegt Peutz dat deze regeling open innovatie stimuleert: âOnder open innovatie verstaan we het combineren van interne en externe bronnen voor zowel de ontwikkeling als het op de markt brengen van nieuwe technologieën en producten. Bij open innovatie gaat het er vooral om, de juiste partners te vinden. Wanneer je een Innovation Officer in dienst neemt, creëer je meer open innovatie, doordat deze zich sterk naar buiten toe profileert.â
Â
Alligator Plastics BVÂ
Wietse Wissema, directeur van spuitgietbedrijf Alligator Plastics in Son, heeft per 1 februari van dit jaar een Innovation Officer in dienst. âWe zijn een innovatief bedrijf maar vanwege de sterke groei heb ik zelf niet voldoende tijd om me voortdurend met innovatie bezig te houden. We hebben daarom besloten om iemand met specifieke kennis op dat gebied in dienst te nemen. We hadden twee concrete opdrachten voor hem: een had te maken met voedselveilige producten en de ander was het ontwikkelen van nieuwe spuitgiettechnieken. Ik ben uitermate tevreden over zijn inspanningen tot nu toe. De projecten die anders stil zouden hebben gelegen, lopen nu gewoon door. Bovendien levert het ons een positieve uitstraling naar buiten toe op. Wat het verder al concreet heeft opgeleverd is dat we een bewaarbus voor babyvoeding hebben ontwikkeld, welke onlangs in productie genomen is. Mede door de Innovation Officer ontstaan er voor mijn bedrijf nieuwe mogelijkheden in nieuwe markten die we willen bedienen. Mijn intentie is dan ook om hem te behouden en wellicht zijn er zelfs mogelijkheden voor uitbreiding op deze afdelingâ, aldus Wissema.
Â
Meer informatie over de Innovation Officer regeling is te vinden op de website van Syntens.

Â


---