Politie Zeeland


---

Aanvulling op persbericht ongeval Hoek
De politie is op zoek naar een automobilist die op het tijdstip van het ongeval over de N61 reed en een aanhangwagen met takkenbossen vervoerde.
Hij wordt verzocht contact op te nemen met het politiebureau of te bellen met 0900-8844.
De personen die naar het ziekenhuis in Terneuzen zijn gebracht betreffen:
Een 32-jarige vrouw uit Venlo, een 16-jarig meisje uit Velp en een 58-jarige man uit Velp.(verwondingen van deze personen zijn niet bekend). De 40-jarige vrouw uit Tegelen die naar het ziekenhuis in Gent is vervoerd blijkt niet in levensgevaar te zijn. Zij heeft haar pols gebroken en wat lichte verwondingen opgelopen.
De overige betrokkenen zijn allen door het ambulancepersoneel onderzocht.
De toedracht van het ongeval is momenteel nog niet geheel duidelijk. De politie onderzoekt deze.
In totaal waren 14 personen bij het ongeval betrokken.
In een eerder bericht vermeldden wij 15. Dit is dus niet juist.
---

1370-2010 Aanrijding in Westerscheldetunnel
Om 11.40 uur, dus even na het ongeval in Hoek, vond in de oostbuis van de Westerscheldetunnel een kop-staartaanrijding plaats.
Hierbij viel 1 gewonde. Deze is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
De oostbuis is enige tijd afgesloten geweest.

1371-2010 Chaos op de wegen in Zeeuws Vlaanderen
Vanwege het ongeval op de N61 en het ongeval in de Westerscheldetunnel ontstonden kilometerslange files in Zeeuws Vlaanderen.
De tunnel was om 14.30 uur weer vrij en de N61 ook rond die tijd.
Niet alleen rondom Terneuzen maar ook in de omgeving van Oostburg ontstonden files rond 12.30 uur. Een vrachtwagen had daar, op een rontonde aan de Commerwerveweg, strobalen verloren.
De stremming was daar 20 minuten.

1372-2010 Duitse jongens opgepakt
Twee 18-jarige Duitse jongens die dinsdag een winkelier in Cadzand hadden mishandeld zijn vandaag om 07.50 uur in de Duinweg in Retranchement aangehouden.
De winkelier was dinsdag in zijn winkel aan de Boulevard de Wielingen in Cadzand toen hij drie jongens bij de rekken voor zijn winkel zag staan. Hij herkende de jongens van een eerder bezoek aan zijn winkel toen er spullen weggenomen waren. De winkelier hield de jongens in de gaten, die vervolgens een nabijgelegen winkel binnen gingen.
Even later kwamen de jongens weer naar buiten en één van de jongens pakte toch nog een kledingstuk uit het rek van de winkelier. De jongens vluchtten weg op fietsen. De winkelier rende achter de jongens aan. De jongen met het kledingstuk kon hij nog pakken. De jongen gaf daarop snel het kledingstuk terug.
Terwijl de winkelier deze jongen vasthield, kwam één van de andere twee jongens op de winkelier af en sloeg hem op zijn hoofd. De winkelier moest daardoor de jongen loslaten. Maar al snel herpakte hij zich en greep de jongen nogmaals. Beide jongens sloegen vervolgens de winkelier, waardoor zij uiteindelijk konden ontkomen.
De winkelier hield er pijn aan zijn hoofd aan over.