Strukton


Oranjewoud N.V. neemt Strukton Groep N.V. over

23 | 07 | 2010

UTRECHT, 23 juli 2010 - NS en Oranjewoud N.V. hebben overeenstemming bereikt over een overname van Strukton. Dit hebben NS en Oranjewoud N.V. vandaag in afzonderlijke persberichten bekendgemaakt (zie persbericht NS (.pdf - 50 kB) en persbericht Oranjewoud N.V. (.pdf - 82 kB)).

Oranjewoud N.V. is actief in Europa en de Verenigde Staten als leverancier van kwalitatief hoogwaardige diensten op het brede terrein van infrastructuur, milieu, water, veiligheid, sport- en vrijetijdsvoorzieningen, stedelijke en gebiedsontwikkeling, en natuur en landschap.

De directie van Strukton steunt de voorgenomen overname. Durk ten Wolde (bestuursvoorzitter Strukton Groep) en Raymond Steenvoorden (directielid Strukton Groep): `De onderneming biedt een breed scala aan diensten en zal zodoende optimaal in staat zijn om te kunnen inspelen op de toenemende marktvraag naar ontwerp- en uitvoeringsoplossingen voor infrastructurele vraagstukken. Belangrijk is dat met de overname door Oranjewoud N.V. de onderneming een aandeelhouder krijgt met een langetermijnvisie op Strukton.'

De voorgenomen transactie zal de positie van Oranjewoud N.V. in de infrastructuurmarkt aanzienlijk verbreden en versterken. Oranjewoud N.V. kan door het versterken van haar positie in de deze markt profiteren van een toenemende vraag naar een breder dienstenpakket en multidisciplinaire, geïntegreerde oplossingen.

Na afronding van de transactie is Gerard Sanderink, de huidige CEO van Oranjewoud N.V., voornemens de positie van CEO bij Strukton over te nemen van de huidige bestuursvoorzitter Durk ten Wolde.

De mededingingsautoriteiten dienen nog goedkeuring te verlenen aan deze transactie. Hier worden echter geen bezwaren verwacht, waardoor naar verwachting de overname in het derde kwartaal 2010 kan worden afgerond.