Ten Cate NV

TenCate introduceert vlamvertragend weefsel voor groepstenten 23 juli 2010

TenCate Outdoor Fabrics introduceert inherent vlamvertragend weefsel voor groepstenten, genaamd TenCate Campshield(TM). Het jubilerende Scouting Nederland neemt dit nieuwe veiligheidsweefsel van TenCate standaard op in haar collectie met groepstenten voor scouts.

Aan de vooravond van de Jubileum Jamboree ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum, heeft Scouting Nederland besloten haar leden naast katoenen groepstenten ook tenten aan te bieden gemaakt van inherent vlamvertragend TenCate Campshield(TM) weefsel. Joost Hover, hoofd commerciële activiteiten van Scouting Nederland: "De laatste jaren is in ons land het bewustzijn over veiligheid sterk gegroeid. Dat vinden we een goede ontwikkeling. Door initiatieven te blijven nemen en niet per sé te wachten op maatregelen van de overheid toont Scouting Nederland haar verantwoordelijkheids-besef. Nu dit inherent vlamvertragende weefsel door TenCate op de markt is gebracht, willen wij onze leden nadrukkelijk tenten aanbieden gemaakt met dit weefsel. Zo investeren wij maximaal in een veilig onderkomen van onze groepen".

Beschermend weefsel
TenCate is als innovatieve ontwikkelaar en producent van high-tech materialen voortdurend bezig de kwaliteit en duurzaamheid van beschermend weefsel te vergroten en nieuwe functionaliteiten te realiseren. Herman Klompenmaker, manager marketing en sales van TenCate Outdoor Fabrics licht toe: "Het TenCate Campshield(TM) weefsel is zeer sterk en bestand tegen schroeien, gloeien en vonken. Dit inherent vlamvertragende doek werkt feitelijk als een tijdsbuffer, want mocht er onverhoopt toch in of rond een groepstent brand uitbreken dan biedt dit vlamvertragende weefsel extra bescherming en dus meer tijd om een veilig heenkomen te zoeken". Het weefsel heeft bovendien een groot ademend en vochtregulerend vermogen, wat belangrijk is voor een aangenaam klimaat in de tent, met name bij grote groepen.

Op de JubJam 100 in Roermond staat komende week de eerste Scoutingtent gemaakt met TenCate Campshield(TM) weefsel. Daarnaast heeft TenCate aan de jubilaris een immense tipitent cadeau gedaan, ook gemaakt met TenCate Campshield(TM) weefsel.

TenCate Outdoor Fabrics
Almelo, vrijdag 23 juli 2010