Ingezonden persbericht



---

File: 103712c.gif




P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

HUMAN

2 Vrijdag 23 juli 2010

3 19.00-21.00 uur

OBA Live: Theodor Holmans mooiste interviews
Selectie van eerdere interviews van Theodor Holman (De rechtstreekse uitzendingen vanuit de OBA vervallen in juli en augustus Presentatie: Nora Romanesco

---

19.00-20.00 uur:
Benno Barnard, schrijver over zijn boek 'Een vage buitenlander', een persoonlijk verslag van een levenslange fascinatie voor Engeland. Benno Barnard is van oorsprong een Nederlands dichter, essayist, toneelschrijver en vertaler. Hij woont sinds 1976 in België. (Bewerking van 16/10/09)

Nelleke Noordervliet bespreekt het boek 'Nietzsche en Kant lezen de krant' van filosoof Rob Wijnberg. Wijnberg kijkt naar de politiek (de krant) en analyseert opvattingen van politici aan de hand van filosofische theorieën. (Bewerking van 23/10/09) Nelleke Noordervliet (1945) is schrijfster. Haar laatste romans zijn 'Snijpunt' en 'Zonder noorden komt niemand thuis'. Daarnaast trekt ze als literaire ambassadeur door Nederland. En is ze al jarenlang gewaardeerd vaste medewerker bij OBA Live. Afgelopen seizoen verzorgde ze een maandelijkse non-fictie rubriek. Voor die rubriek besprak ze boeken over o.a. de Eerste Wereldoorlog, over populisme en over de penibele toekomst van de sociaal democratie. In juli en augustus zijn haar bijdragen (op vrijdagen) nogmaals te beluisteren.

Mini-concert: Frédérique Spigt speelt drie nummers van haar recente CD: 'Alles' the best of Frédérique Spigt. Ze wordt op gitaar begeleid door Jan van der Meij. www.frederiquespigt.nl (bewerking van eerder optreden 30/10/2009)

20.00-21.00 uur:
Hans Schoots filmonderzoeker en publicist over zijn biografie: 'Bert Haanstra - Filmer van Nederland' (Uitgegeven bij Mets en Schilt). Bert Haanstra was een van de belangrijkste Nederlandse filmregisseurs van na de Tweede Wereldoorlog, hij maakte zeer succesvolle speelfilms en documentaires, zoals "Alleman", "De stem van het water", "Fanfare" en "Glas" (Oscarnominatie). (Bewerking van 11/09/2009)

Stine Jensen, bespreekt de meest recente roman van Heleen van Royen "De Mannentester". (Bewerking 11/09/2009)
Mini-concert van de Vlaamse zangeres Eva de Roovere en haar begeleider Roeland Vandemoortele. (www.evaderoovere.be) . Ze spelen nummers van haar tweede solo cd: Over & Weer