Dienstenbond CNV

Nieuws

22 juli 2010

Gesprek met de directie van ISS Security Services

Recent voerde uw CNV Dienstenbondbestuurder een gesprek met de heer D. Barten, directeur van ISS Security Services. Dit gesprek past in de categorie `reguliere gesprekken', wat betekent dat we elkaar enige malen per jaar spreken over allerlei zaken en het heeft als voordeel dat we bij gesignaleerde problemen snel tot een oplossing kunnen komen.

De volgende punten zijn o.m. in dit gesprek aan de orde geweest:

Planning
Volgens de heer Barten verloopt de planning van de diensten redelijk goed en ook de Ondernemingsraad zou die mening hebben. Van onze zijde was er met name kritiek op de soms korte tijdspanne tussen 2 diensten; denk daarbij aan de pauzes. Volgens de heer Barten is dat uitlegbaar en zal er voor uitleg contact worden gelegd door de eindverantwoordelijke van de planning met een specialist namens de vakbonden. Wij worden op de hoogte gehouden.

Vergoeding contracturen en standby-diensten
Een weinig voorkomend fenomeen in de beveiliging: standby-diensten. Wij hadden het signaal gekregen dat de contracturen voor die zogenaamde standby-diensten niet altijd worden uitbetaald, danwel worden uitbetaald op basis van 1 euro per uur. De heer Barten ontkent dit ten stelligste. De medewerker krijgt volgens hem altijd uitbetaald naar het aantal overeen gekomen arbeidsuren per periode. En als het niet zo is wil hij daarvan bewijs zien!
Dus, als wij het ongelijk van de directie willen aantonen en het treft u, dan willen wij daarvan een melding ontvangen met bewijzen, bijvoorbeeld een salarisstrook en een gewerkt dienstrooster over die salarisperiode. Wij zullen dit in alle vertrouwelijkheid behandelen!

Combinatiefuncties
Er zullen mogelijk in de nabije toekomst zogenaamde combinatiefuncties gaan komen.
U moet dan denken aan een combinatie van de functies van objectbeveiliger en mobiele surveillant. Dit heeft te maken met een meer efficiënte inzetmogelijkheid van de medewerker. In eerste aanleg lijkt ons hier niets op tegen; Afwisseling van taken is immers doorgaans prettig(?) maar, wat vindt u er van? We zijn erg benieuwd wat de leden er van vinden. Wat eventuele consequenties, voor- en nadelen kunnen zijn. Neem hiervoor contact op met Arie Kasper of Roderik Mol door -bij voorkeur- een emailbericht te sturen naar a.kasper@remove-this.cnvdibo.nl of
r.mol@remove-this.cnvdibo.nl

Volgens de heer Barten gaat het in het algemeen redelijk goed met het bedrijf. Met de medewerkers wordt er hard gewerkt aan een stabiele organisatie met voldoende opdrachten en dus werkgelegenheid. Voor onrendabele opdrachten worden bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden aangegaan met andere beveiligingsbedrijven, maar dat gaat over en weer.

Volgens afspraak zal ergens dit najaar opnieuw een gesprek met de directie van ISS Security Services plaatsvinden. Maar als er collectieve zaken zijn die niet zo lang kunnen wachten, meldt dat dan bij Roderik Mol, onze bestuurder die uw belangen bij dit bedrijf behartigt.
Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze info, dan kunt u zich richten tot Arie Kasper, telefoon: 023-5670686 of via zijn emailadres.

En dan nog even dit:
Ook de 4e actie van de leden in de Particuliere Beveiliging tegen het aanbestedingengeweld van opdrachtgevers wat mensen gewoon hun baan kan kosten, was een succes. Kijk daarvoor op de site van de gezamenlijke vakbonden www.beveiligersinactie.nl
En we gaan door! Komende weken voeren we actie in Rotterdam (Rotterdam Airport), Den Haag (Ministerie van Defensie en Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en bij een Defensie-object op de Veluwe. We roepen u op zich aan te sluiten bij die acties.
Van ons ontvangt u een shirt en een pet, we zorgen voor een goede catering en u krijgt uw reiskosten vergoed. Kijk voor de data op de site en steun uw vakbond voor de belangen van de beveiliger; U dus! Opgave bij Arie Kasper.