Dienstenbond CNV

Nieuws

22 juli 2010

Overleg met Aldi Roosendaal

Afgelopen tijd heeft CNV Dienstenbond een aantal vragen gekregen van leden werkzaam bij Aldi Roosendaal. De vragen gingen over, ziekmeldingen, uren filiaalleiders, werken na 18.00 uur en het verspreiden van vakbondsinfo's op de prikborden. CNV Dienstenbond heeft deze zaken voorgelegd aan de directie van Aldi Roosendaal.

Ziekmeldingen
Vraag was of werknemers die zich ziek melden naar hun filiaal toe moeten komen om zich ziek te melden. De directie heeft aangegeven dat dit niet het geval is. De regels met betrekking tot ziekmeldingen zijn te vinden in het arbeidsgeschiktheidsbeleid wat is afgesproken met de ondernemingsraad. Zieke werknemers dienen zich ziek te melden via het filiaal. De directie heeft ons verzekerd dat het niet nodig is om in zieke toestand naar het filiaal te komen.

Filiaalleiders uren
Hier was de vraag of het klopte dat filiaalleiders 42 uur moeten werken, verdeeld over 5 gelijke dagen. De directie heeft aangegeven dat dit niet het geval is. Het is wel zo dat filiaalleiders vijf dagen ingeplant worden en ook vijf dagen moeten werken. Maar zij hebben de vrijheid om, indien zij bijvoorbeeld in het begin van de week meer uren gemaakt hebben, later in de week, indien de bedrijfsvoering dat toelaat, eerder naar huis te gaan.

Werken na 18 uur
Vraag was; worden de uren na 18 uur uitbetaald. De directie stelt dat alle gewerkte uren uitbetaald worden. Werknemers krijgen iedere maand een overzicht van de gewerkte uren, advies van de directie is om dit goed te controleren en om indien het niet klopt meteen aan de bel te trekken.

Nieuwsbrieven van de vakbond
Nieuwsbrieven, zoals deze, mogen conform de cao afspraken van de directie op de prikborden gehangen worden. Het is wel zo dat zaken die op de prikborden hangen er na enige tijd weer afgehaald worden zodat er altijd actuele informatie op het prikbord hangt.

Vragen/opmerkingen?
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Kitty Huntjens. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2116674 of via e-mail
k.huntjens@remove-this.cnvdibo.nl.