Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit

Verzoek om zienswijze concept-advies mobiele communicatiemarkten


* Publicatiedatum 23-07-2010

* Soort Correspondentie

* Beslisdatum 23-07-2010

* Briefkenmerk OPTA/AM/2010/202140

Het Ministerie van Economische Zaken ontwikkelt op dit moment beleid voor de mobiele communicatiemarkten en heeft OPTA hiervoor om advies gevraagd. OPTA heeft de mobiele communicatiemarkten geanalyseerd op basis hiervan een concept-advies aan het Ministerie geformuleerd.

OPTA biedt belanghebbenden tot en met vrijdag 17 september 2010 de gelegenheid om een een zienswijze op het advies en de onderliggende analyse bij OPTA in te dienen. Na afloop van de consultatieperiode zal OPTA nagaan of de zienswijzen aanleiding geven tot wijziging van het concept-advies. OPTA verwacht vervolgens medio oktober 2010 EZ een definitief advies te kunnen aanbieden.

Download publicatie (PDF Document - 14.08 KB)

Relevante publicaties

...

* Concept-advies mobiele communicatiemarkten

Openbaar
Aan
Marktpartijen

Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer drs. C.J. Muselaers OPTA/AM/2010/202140 (070) 315 35 92 Datum Onderwerp Bijlage(n)
23 juli 2010 10.0157.01 Verzoek om zienswijze analyse mobiele Concept advies communicatiemarkten

Geachte heer / mevrouw,

Het voornemen tot flexibilisering van frequentievergunningen leidt tot grotere samenhang tussen de verschillende frequentiebanden en brengt samenhang met zich mee tussen de verschillende, komende vergunningverleningen voor mobiele communicatie. Deze ontwikkelingen vragen om nieuw overheidsbeleid. Het Ministerie van Economische Zaken (hierna: het Ministerie) is daarom gestart met het ontwikkelen van integraal, (middel) lang termijn beleid voor de mobiele communicatiemarkten. Dit beleid verwerkt het Ministerie in een strategische nota mobiele communicatie. Het Ministerie heeft aan het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (hierna: het college) gevraagd een bijdrage te leveren aan deze beleidsontwikkeling.

Het college heeft in reactie op dit verzoek een analyse van de mobiele communicatiemarkten uitgevoerd en heeft op basis van de uitkomsten van deze analyse een advies aan het Ministerie geformuleerd. Dit advies zal het Ministerie gebruiken bij het opstellen van de strategische nota mobiele communicatie en bij het vaststellen van toekomstig uitgiftebeleid van frequentieruimte. De uitgewerkte analyse en het bijbehorende advies heeft het college inmiddels in concept afgerond en aan het Ministerie aangeboden. Dit concept advies en de onderliggende analyse van het college is openbaar en treft u aan, bijgevoegd bij deze brief (kenmerk: OPTA/AM/2010/202138).

Dit advies en de onderliggende analyse betreft geen besluit van het college zoals bedoeld in de artikelen 6.2, 6a.2, 6a.3, 6a.16 en 6a.18 van de Tw, waardoor het volgens artikel 6b.1 van de Tw niet noodzakelijk is om een uniforme openbare voorbereidingsprocedure toe te passen, zoals beschreven in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Niettemin acht het college het van groot belang om belanghebbenden bij de totstandkoming van het definitieve advies te betrekken. Om deze reden heeft het college in het voorjaar van 2010 interviews gehouden met een aantal belanghebbenden.
1

Daarnaast wil het college belanghebbenden de gelegenheid geven om een zienswijze te geven op het bijgevoegde conceptadvies en de onderliggende analyse.

Tot en met vrijdag 17 september 2010 kunt u als belanghebbende uw zienswijze op het advies en de onderliggende analyse naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze dient per post en per e-mail te worden ingediend onder vermelding van `Zienswijze concept advies analyse mobiele communicatiemarkten'. Het postadres van het college is: postbus 90420, 2509 LK Den Haag. Uw zienswijze kunt u per e-mail zenden aan n.muselaers@opta.nl. Indien uw schriftelijke zienswijze vertrouwelijke gegevens bevat, dan wordt u verzocht om bij indiening van uw zienswijze gemotiveerd aan te geven welke dat zijn. Het college verzoekt u daarbij om tevens op het moment van indiening zowel een vertrouwelijke als een openbare versie in te dienen.

Na afloop van de consultatieperiode zal het college de ontvangen zienswijzen inventariseren en nagaan of de zienswijzen aanleiding geven tot wijziging van het concept advies. Het college verwacht vervolgens medio oktober 2010 een definitief advies aan het Ministerie aan te kunnen bieden. Dit definitieve advies zal het college tevens op zijn website publiceren.

Hoogachtend,

HET COLLEGE VAN DE ONAFHANKELIJKE POST EN TELECOMMUNICATIE AUTORITEIT, namens het college,
Hoofd afdeling Markten

drs. D.I. Bos


2

Laatst gewijzigd op 10-12-2008