Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

en, euhh.. wat doen we met de tussentijd?! GOO !!
onderzoeksLAB Tussentijd bedacht een strategie voor de leegstand

De binnenstedelijke herontwikkeling wijzigt steeds meer van een grootscheepse en eenmalige transformatie naar een kleinschalige en regelmatige transformatie, waarin duurzaamheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen. In een context waarbij de leegstand een aanhoudende groei vertoont, vraagt dit om een nieuwe transformatiestrategie.

Het onderzoeksLAB Tussentijd heeft zich de afgelopen 3 maanden vastgebeten in dit vraagstuk. Daartoe hebben wij ons verdiept in de systemen, belangen en belemmeringen waaraan de leegstand wordt gekoppeld, maar ook in de potenties en wensen die leegstand kan vervullen. Door onderzoek en ontwerp zijn wij tot een strategie gekomen waardoor de leegstand niet langer als probleem benaderd wordt, maar als een kans: een kans die de transitie naar een duurzaam en kwalitatieve transformatie in gang zet. Hoe?! Door experiment!

Apeldoorn heeft de eer het eerste experiment van LAB Tussentijd te mogen 'huisvesten' in haar actuele leegstand: van 29 juli tot en met 1 augustus verandert het Tivoliterrein in een Green Open Office! Green
met 1000m2 graszoden, appel- en perenbomen brengen wij het groen terug in het versteende centrum van Apeldoorn! Open
ieder plan telt! Schuif aan voor een gesprek over leegstand bij u in de buurt en doe mee aan het debat met ontwikkelaars, wethouders, eigenaren en eindgebruiker! Office
Lab Tussentijd werkt! Aan het tastbaar en zichtbaar maken van de leegstand. Het groen de stad in, het ongebruikte meubilair de kantoren uit. De letterlijke kantoortuin als manifest voor het nieuwe werken: flexibel, gezond en duurzaam.

Duurzaamheid, bewustzijn en enthousiasme worden letterlijk gevoed door de biologische lunch, picknick en diners die, met support van Apeldoornse biologische ondernemers, worden aangeboden. Daarnaast is er ruimte voor ontspanning. Een aantrekkelijk programma van film, sport, muziek, theater en kunst maakt een bezoek aan GOO! meer dan de moeite waard.

Durft u het aan?!

Green Open Office
29 juli t/m 1 augustus
Nieuwstraat 387, Apeldoorn

Kijk voor informatie over het lab en het programma van GOO! op: www.nederlandwordtanders.nl/lab10


Ingezonden persbericht